Lucescu: Este o mare umilinţă, jucătorii parcă au înnebunit

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat, sâmbătă, că rezultatul din meciul cu Serbia este o "mare umilinţă", apreciind că jucătorii săi "parcă au înnebunit" şi "şi-au pierdut capul" pe finalul partidei de la Belgrad, pierdută cu scorul de 0-5, în grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale.

11 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Este o mare umilinţă, jucătorii parcă au înnebunit

Lucescu: Este o mare umilinţă, jucătorii parcă au înnebunit (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Este o umilinţă, una dintre cele mari. Nu are rost să mai discuţi în astfel de situaţii. Dezastrul a pornit după ce am primit golul doi. A fost o primă repriză mai echilibrată, în care Serbia a jucat cu determinare şi ambiţie totale. Noi nu i-am lăsat să-şi creeze mari ocazii, au marcat la acel moment. Pe finalul reprizei am avut şi noi nişte ocazii, am intrat la pauză cu acest 0-1, dar nu mă aşteptam să reacţionăm astfel la golul doi. Am pierdut cu mare uşurinţă la mijlocul terenului, iar din acel moment parcă am înnebunit. În ultimele cinci minute, în condiţiile în care eram în zece, noi făceam presing la centrul terenului, de parcă am fi putut să marcăm trei goluri. Acestea sunt momente în care îţi pierzi capul, dar trebuie să învăţăm din astfel de momente", a spus Lucescu, informează Sport.ro.

Lucescu a adăugat că el este principalul vinovat pentru această seară, pe care a caracterizat-o ca fiind "tâmpită".

"Nu putem disputa despre un meci în condiţii normale, ţinând cont de situaţie, ei erau înnebuniţi să câştige, noi mai puţin. Aşa a fost să fie, a fost o noapte tâmpită din toate punctele de vedere. Normal că în primul rând este vina mea, antrenorul este primul responsabil. Fotbalul românesc trece prin momente grele, dar trebuie să avem forţa să trecem peste asta", a spus selecţionerul.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 5-0 (1-0), de naţionala Serbiei, în penultima etapă a grupei a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2010, echipa pregătită de Radomir Antici obţinând astfel calificarea la competiţie din Africa de Sud.

România a suferit astfel cea mai severă înfrângere din ultimii 26 de ani, ultima înfrângere a echipei naţionale la o diferenţă de cinci goluri s-a înregistrat la 12 octombrie 1983, cu prilejul unui meci amical susţinut, la Wrexham, în faţa reprezentativei Ţării Galilor, pierdut cu acelaşi scor, 0-5, când "tricolorii" erau pregătiţi de tatăl actualului selecţioner, Mircea Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici