Lucescu: Mutu trebuia să aibă experienţa de a nu ajunge în situaţia de acum

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport, că atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, ar fi trebuit să aibă experienţa necesară pentru a nu ajunge în situaţia în care se află acum, depistat pozitiv şi suspendat.

16 afișări
Imaginea articolului Lucescu: Mutu trebuia să aibă experienţa de a nu ajunge în situaţia de acum

Lucescu: Mutu trebuia să aibă experienţa de a nu ajunge în situaţia de acum (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"I s-a întâmplat ceva rău. El se afla într-un moment foarte bun, vorbim despre un jucător foarte puternic. Însă trebuia să aibă experienţa de a nu ajunge în această situaţie. Nu vreau să vorbesc despre suspendare: în România se ştie că nu discut despre Mutu, deja am făcut o excepţie", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a vorbit pentru jurnalul italian despre performanţele sale în România, precum şi despre momentul în care echipa Rapid, care era antrenată de el, a învins formaţia Şahtior Doneţk, pregătită de tatăl său, Mircea Lucescu. El a calificat acest moment din cariera sa drept "o experienţă foarte grea".

Lucescu a afirmat că fundaşul Cristian Chivu (Internazionale Milano), care s-a accidentat la cap în luna ianuarie, este "un băiat excepţional". "El are calităţi nu numai din punct de vedere tehnic. Mi-a fost teamă pentru l şi pentru familia lui, atunci când am auzit de accidentare. El este însă puternic şi se reface. Îl aşteptăm cât mai curând posibil", a menţionat selecţionerul României.

Răzvan Lucescu a precizat că portarul echipei AS Roma, Bogdan Lobonţ, "nu are nevoie de mult" pentru a fi titular în echipa naţională, deoarece este un jucător de calitate şi cu experienţă, deşi nu este folosit la echipa italiană.

Selecţionerul a declarat că Dorin Goian, de la Palermo, este un profesionist, un jucător care inspiră linişte şi siguranţă. "Ştefan Radu (Lazio) nu a jucat la începutul sezonului, dacă ar fi fost pregătit, l-aş fi convocat la ultima acţiune. Trece prin momente dificile în Italia, Lazio riscă să ajungă în B. De Paul Codrea (Siena) sunt mulţumit, la naţională trebuie să aibă mai multă personalitate, dar îl înţeleg: situaţia din clasament a echipei sale îl afectează", a adăugat Lucescu.

Răzvan Lucescu consideră favorită la Cupa Mondială naţionala Spaniei, care are "un joc puternic, organizat, un presing agresiv şi o frumoasă posesie a balonului".

Tehnicianul a precizat că i-ar plăcea să ajungă să antreneze în Italia, după Cupa Mondială din 2014. Întrebat dacă va pleca să antreneze în străinătate, după Campionatul European şi după Cupa Mondială din 2014, Lucescu a răspuns: "Da, pentru că am nevoie de experienţe diferite, acestea mă ajută să evoluez. Mi-a plăcea şi în Italia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici