Lucian Bute a fost premiat de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană

Pugilistul Lucian Bute a fost premiat, miercuri, de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană, sportivul afirmând că îşi doreşte ca anul viitor să boxeze pentru unificarea centurilor şi să ofere românilor un nou motiv de a sărbători în Piaţa Universităţii.

92 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute a fost premiat de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană

Lucian Bute a fost premiat de către preşedintele Senatului, Mircea Geoană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am simţit că este în obligaţia noastră şi plăcerea noastră ca instituţia noastră să recunoască în mod public şi oficial meritele excepţionale ale acestui mare campion, ale acestui mare atlet, ale acestui mare patriot, care este Lucian Bute. Indiferent de momentul politic sau momentul istoric, trebuie să învăţăm să ne respectăm, să recunoaştem, să încurajăm şi să îi aplaudăm pe cei care reprezintă excelenţă românească şi reprezintă mândrie naţională. La noi, de multe ori se încearcă mai degrabă să-i denigrăm pe cei care au succes, cred că a venit clipa să îi aplaudăm pe cei care au succes, că este în sport, că este în artă, că este în cultură, antrepenoriat, zona responsabilităţii sociale, că este vorba de români din ţară sau din străinătate", a declarat Mircea Geoană.

El a mai spus că investiţia în sport este în sănătatea populaţiei.

"Trebuie să spunem că, atunci când o societate nu înţelege că sportul nu este un simplu motiv de a te mândri când se ridică drapelul naţional, ci reprezintă o investiţie în sănătatea populaţiei, o investiţie în viitorul naţiunii şi reprezintă o valoare de societate, acea societate se va aşeza şi se va echilibra când va înţelege că sportul nu este o chestiune de timp liber, nu este o chestiune opţională, ci este o chestiune obligatorie pentru o naţiune sănătoasă şi o naţiune de învingători", a mai spus preşedintele Senatului.

La rândul său, Lucian Bute a mulţumit pentru organizarea acestui eveniment.

"Sunt onorat că am fost invitat aici, sunt mândru de acest lucru. Sunt mândru că sunt român şi în acelaşi timp sunt mândru că pe 9 iulie am făcut o Românie fericită şi pe voi toţi. (...) Eu, unul, îmi doresc să boxez pentru unificarea centurilor, sper să o fac anul viitor şi să mai scot încă o dată pe toţi românii la Universitate", a afirmat pugilistul român.

Preşedintele Senatului i-a înmânat lui Bute o diplomă şi o medalie pe care scrie "Parlamentul României - 140 de la înfiinţarea Senatului României".

Ulterior ceremoniei de premiere, Bute a acordat autografe celor prezenţi, inclusiv pe legitimaţiile de serviciu ale funcţionarilor parlamentari, şi a făcut fotografii cu aceştia, una dintre persoanele care au dorit să se fotografieze cu el fiind deputatul PSD Oana Niculescu Mizil.

"Nu sunt eu în măsură să recomand. Avem oameni capabili, care ştiu ce au de făcut pentru a remedia situaţia economică a României. Eu sunt, într-adevăr, sportiv şi-mi fac datoria acolo unde mă pricep cel mai bine. Sunt alţi oameni aici care se pricep la ceea ce au de făcut în politică. Cred că există peste tot fair-play, chiar şi în politică. Mai sunt şi certuri, e normal, dispute, lucruri în contradictoriu, dar cred eu că există fair-play", a spus Lucian Bute, fiind întrebat ce ar trebui să facă politicienii pentru a scoate România din criza economică.

De asemenea, campionul a afirmat că deocamdată nu îl tentează o carieră în politică.

"Deocamdată, am un contract cu cei de la Interbox pe care îl respect şi sunt concentrat pe cariera pe care am început-o. Încă nu mă tentează politica şi nu mă văd în politică în viitorul apropiat", a punctat Bute, precizând că nu i s-a făcut o ofertă în acest sens.

Totodată, Bute a recunoscut că nu cunoaşte numărul medaliilor primite din partea autorităţilor.

"Sincer să fiu, nu le mai ştiu numărul, dar sincer mă bucur şi le mulţumesc tuturor care au făcut acest gest", a conchis Lucian Bute.

Pugilistul Lucian Bute şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe 9 iulie, la Bucureşti, pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici