Lucian Bute: Acel KO a venit fără să mă forţez

Pugilistul Lucian Bute a declarat, sâmbătă noapte, că s-a pregătit foarte bine pentru meciul cu Jean Paul Mendy şi a subliniat că KO-ul din repriza a patra a venit să se forţeze.

633 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute: Acel KO a venit fără să mă forţez

Lucian Bute: Acel KO a venit fără să mă forţez (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"M-am pregătit foarte bine pentru acest meci, nu puteam să-mi permit să subestimez adversarul. Boxul este un sport foarte dur, am avut o strategie foarte bine pusă la punct. A venit acel KO fără să mă forţez. La începutul meciului mă aşteptam să fie puţin mai agresiv, a adoptat o tactică defensivă, a încercat să mă surprindă. A fost un adversar obligatoriu, am fost obligat să boxez cu el, nu avea nicio înfrângere, în box se poate termina în prima repriză, într-un minut", a declarat Bute.

Întrebat dacă mai ştie în ce repriză l-a făcut KO pe Mendy, Bute a răspuns: "În repriza a cincea, nu?", răspunsul jurnaliştilor venind prompt: "în a patra".

"A fost presiune, când a cântat Andra mai aveam un pic şi-mi dădeau lacrimile, dar m-am concentrat. Mulţumesc bunului Dumnezeu şi tuturor care au fost alături de mine", a mai spus Bute.

Pentru Lucian Bute umătorul meci va fi în 5 noiembrie: "Kelly Pavlik va susţine în 5 august, sper să câştige şi dacă totul va decurge bine, în 5 noiembrie sunt şanse foarte mari să boxez cu Pavlik, la Las Vegas sau Atlantic City. Deocamdată o să rămân la supermijlocie, sper ca anul viitor să am ocazia să boxez pentru unificarea centurilor. Sunt convins că nu doar mama s-a rugat pentru mine, ci şi alţi români, şi eu, eu cred în Dumnezeu. Sunt convins că mama nu a avut puterea să se uite la meci, am înţeles că a fost cu spatele la ring", a declarat Bute.

Lucian Bute a dedicat din nou victoria românilor: "Mulţumesc din nou familiei mele, mamei mele, dedic victoria românilor. Eu vin cu drag să boxez în România, oricând, Interbox e alături de mine, ei au trăit momente excepţionale aici. În această seară, România a fost capitala boxului mondial. S-a vorbit de România, de Bucureşti, de bine, de ce trebie să găsim lucruri care să mânjească această bucurie? Eu sunt mândru că sunt român, am venit cu tot sufletul".

În timpul conferinţei, Lucian Bute a primit o centură pe care scria "Happy Hour" de la realizatorul emisiunii de la Pro TV, Cătălin Măruţă, pugilistul spunând: "Acum trebuie să unificăm centurile".

El a mulţumit primului său antrenor Felix Păun şi a spus că-i va da mănuşile cu care a boxat în această seară.

"Dacă va veni şi o înfrângere, voi şti să trec peste. Marii campioni ştiu să piardă", a completat Bute.

Bute şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfăşurat la Romexpo, în faţa a 10.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici