Lucian Bute, preşedintele fundaţiei InterBox

Pugilistul Lucian Bute a acceptat, miercuri, să fie preşedintele fundaţiei InterBox, nou-înfiinţată şi care îşi propune să ajute tinerii fără posibilităţi materiale, informează presa canadiană.

2 afișări

Pentru Bute, aceasta este o ocazie dea oferi ajutor comunităţiicare l-a adoptat. "Am avut şansa de a avea o copilărieşi o adolescenţăfrumoasă şi sper sincer să pot să îi ajut pe tinerii a căror viaţă este dificilă. Ador să locuiesc în Quebec,oamenii din Quebec mă susţin la meciuri şi vreau să înapoiez comunităţii din ceea ce îmi oferă. Sperdin toată inima să pot face diferenţa pentru tinerii din Quebec care au nevoie de ajutor", a declarat Bute.

"Boxul face ca cei care îl practică să fie disciplinaţi şi riguroşi. Dezvoltă spiritul sportiv, încrederea de sine şi respectul faţă de ceilalţi. Este benefic pentru forma fizică, necesită o alimentaţie bună. Cred că datorită acestor valori mai mulţi tineri nu vor mai ajunge delincvenţi şi nu vor mai abandona şcoala", a precizat pugilistul.

Fundaţia InterBox va ajuta şi prin intermediul unei şcoli, ca o tabără de box, pe durata a cinci zile şi cinci nopţi (de duminică seară până vineri seară), pentru tinerii din cartierele defavorizate. Aceştia, cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, vor fi cazaţi, hrăniţi şi vor trebui să respecte un program strict. Ei vor învăţa cum se antrenează pugiliştii, cum este alimentaţia sportivilor şi multe alte lucruri legate de mentalitatea boxerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici