Lucian Râşniţă, suspendat din funcţia de director tehnic al CNOE

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Lucian Râşniţă a fost suspendat, începând cu 1 august, din funcţia de director tehnic al Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă (CNOE) de la Râmnicu Vâlcea.

36 afișări
Imaginea articolului Lucian Râşniţă, suspendat din funcţia de director tehnic al CNOE

Lucian Râşniţă, suspendat din funcţia de director tehnic al CNOE (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Gaţu, în urma analizei cazului de către Consiliul de Administraţie al CNOE, s-a stabilit că acuzele aduse antrenorului Râşniţă prin mass-media nu au tentă de hărţuire sexuală, dar au afectat imaginea CNOE precum şi a personalităţii jucătoarelor şi tuturor persoanelor implicate. Părţile implicate şi prezente şi-au susţinut nevinovăţia, resectiv acuzele, iar CA al CNOE nu are abilitatea unei instanţe judecătoreşti civile, neputând stabili gradul de vinovăţie. Dina cest motiv, antrenorul Lucian Râşniţă va acţiona în instanţă părţile acuzatoare.

Ca urmare a celor constatate mai sus, CA a decis: suspendarea antrenorului Lucian Râşniţă începând cu 1 august 2009 din funcţia de director tehnic al CNOE pe perioada procesului care se va derula în instanţă civilă. Dacă verdictul pronunţat de instanţă va fi în favoarea lui Râşniţă se va întoarce pe aceeaşi funcţie. Pe perioada suspendării, funcţia va fi ocupată interimar de Seviştean Popa.

Gaţu a precizat că analiza întregului colectiv tehnic al CNOE va avea loc în 14 august, de la ora 11.00, la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Lucian Râşniţă este acuzat de hărţuire sexuală de mai multe jucătoare, plângerile sportivelor ajungând la primarul oraşului Mircia Gutău.

Conform cotidianului Prosport, prima plângere a fost scrisă de Andreea Molnar Adespii, una dintre jucătoarele de bază ale lotului naţional de tineret, care a explicat în declaraţia sa că antrenorul Lucian Râşniţă a chemat-o în camera sa, a luat-o în braţe, a pipăit-o şi i-a cerut să se întindă în pat, lângă el.

Tehnicianul, care este de aproximativ nouă luni coordonatorul Centrului de la Râmnicu Vâlcea şi a fost selecţioner al ambelor reprezentative de handbal la seniori (masculin şi feminin), a negat aceste acuzaţii şi a precizat că sportivele care l-au acuzat de hărţuire sexuală trebuie sa prezinte dovezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici