Lupescu: Am avut probleme cu accidentările

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, luni, pe aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea unei părţi a lotului României la Timişoara, pentru amicalul cu Israel, că acest joc test e important pentru a vedea cum se descurcă "tricolorii" fără mai mulţi fotbalişti de bază, accidentaţi.

15 afișări
Imaginea articolului Lupescu: Am avut probleme cu accidentările

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O să fie un meci greu. Din păcate lipsesc foarte mulţi jucători, foarte mulţi accidentaţi. Chiar şi aseară am avut probleme, dar tocmai de aceea e importantă această întâlnire. Dă posibilitatea unor jucători să vedem în ce stadiu sunt şi în caz de forţă majoră. Israel are o echipă foarte bună şi dacă nu mă înşel, în ultimele două-trei meciuri ne-au cam învins, aşa că va fi un meci greu", a precizat Lupescu.

Oficialul FRF a adăugat că, după încheierea sezonului Ligii I, federaţia va încerca să mai stabilească alte trei amicale pentru naţionala României înaintea debutului campaniei de calificare la Euro-2012. "Încercăm ca după terminarea campionatului, să avem încă două-trei meciuri. Să fim împreună şi să jucăm partide importante. E important ca în toamnă să începem cu dreptul, mai ales că avem această posibilitate", a completat Lupescu.

Ionuţ Lupescu a precizat că naţionala de tineret al României are şanse să îşi îndeplinească obiectivul din acest an. "Naţionala de tineret trebuie să îndeplinească un obiectiv anul acesta şi anume să ajungă în play-off şi să se califice pentru Campionatul European. Eu cred că au şanse foarte bune. Mai ales dacă reuşim să batem Moldova şi Rusia pe teren propriu. Rezultate ce ne califică pentru play-off. Totuşi, acolo va fi greu pentru că întâlnim cele mai bune echipe din Europa".

O parte din lotul României a plecat, luni, spre Timişoara de pe aeroportul Henri Coandă, alături de delegaţia reprezentativei Israelului. Ceilalţi jucători convocaţi la reprezentativa României pentru acest joc se vor alătura lotului direct la Timişoara.

Altfel, portarul naţionalei Israelului, Nir Davidovici (Maccabi Haifa) a precizat că se aşteptă la un meci dificil contra României: "Suntem pregătiţi pentru joc, avem un nou antrenor şi jucători noi. Cred că România are jucători tineri, o să-i studiem mai bine. Cred că va fi un meci greu, pentru că România a avut mereu un fotbal bun".

Meciul amical dintre reprezentativele României şi Israelului va avea loc, miercuri, de la ora 20.45, pe stadionul "Dan Păltinişanu" din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici