Mainz l-a dat afară pe fotbalistul El Ghazi ca urmare a unor comentarii pro-palestiniene

Deşi dădea semne că îl va ierta, clubul german a luat măsura alungării jucătorului.

639 afișări
Imaginea articolului Mainz l-a dat afară pe fotbalistul El Ghazi ca urmare a unor comentarii pro-palestiniene

Clubul german de fotbal Mainz a informat, pe 30 octombrie 2023, că l-a muştruluit pe Anwar El Ghazi pentru comentariile făcute cu privire la războiul Israel-Hamas, dar a deschis calea pentru revenirea jucătorului la fotbalul de la prima echipă.

El Ghazi fusese suspendat pe 17 octombrie, pentru că a luat o „poziţie faţă de conflictul din Orientul Mijlociu într-o manieră care nu era tolerabilă pentru club”, a spus Mainz într-un comunicat. 

Totul mergea către o împăcare, una pe care El Ghazi părea că o refuză, alimentând scandalul cu postări de acelaşi gen. Astăzi a venit anunţul: Anwar El Ghazi nu mai este jucător de la Mainz.

Clubul a comunicat decizia pe site-ul său oficial. Măsura a fost adoptată „ca răspuns la declaraţiile şi postările jucătorului pe reţelele de socializare”.

În ultimele zile, El Ghazi nu şi-a ascuns sprijinul pentru cauza palestiniană pe reţelele de socializare. Jucătorul a fost suspendat iniţial de club, care a decis apoi a decis să-l reintegreze.

„Pierderea slujbei mele nu este nimic în comparaţie cu Iadul care se dezlănţuie asupra inocenţilor din Gaza”, a comentat El Ghazi pe reţelele de socializare.

El Ghazi, 28 de ani, este un jucător de fotbal olandez cu origini marocane. El a mai evoluat pentru echipele Ajax, Lille, PSV, Aston Villa şi Everton.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici