Maior: Am rămas destul de uimit de gestul lui Geoană de a prezenta bileţelele SRI

Directorul SRI George Maior a declarat, pentru "Cotidianul", că a rămas destul de uimit de gestul lui Mircea Geoană de a face publice însemnările de la SRI şi şi-a criticat foştii colegi de partid că au prezentat notele serviciului adresate instanţelor drept "o mare conspiraţie" făcută la Cotroceni.

2 afișări

Întrebat dacă a ştiut de intenţia lui Geoană de a face publiceînsemnările lui Coldea, Maior a răspuns: "N-am ştiut. Am rămas destul de uimit de gestul domniei sale. Dacă chiar ar fi fost vorba de o posibilitate minimală de şantaj, un prieten îşi putea suna un prieten să se documenteze. Nu mi-a spus, m-a sunat cu cinci minute înainte de conferinţa de presă respectivă, nu am putut să răspund la telefon, dar, şi dacă aş fi răspuns, probabil că singurul indiciu era «Priveşte televizorul!».

Maiora spus că are"o oarecare dezamăgire", pe care i-a şi mărturisit-o fostului său şef de partid. El a apreciat că, "având în vedere istoriacomună, ar fi fost mult mai colegial şi chiar în spiritul adevărului să fi avut o discuţie înainte de un asemenea gest".

În ceea ce priveşte ancheta în acest caz şi persoana care a oferit bileţelul PSD, directorul SRI afirmă că cercetarea continuă, "pe situaţia concretă a incidentului de securitate" şi că aceasta poate dura "destul de mult".

"În mod evident, a fost un incident. Pentru mine este foarte important să vedem dacă o persoană din serviciu a putut desfăşura un joc politic, înmânând un asemenea bileţel, în scop evident politic sau dacă a fost vorba despre o neglijenţă", a afirmat George Maior.

Referindu-se la solicitarea şefului Direcţiei Judeţene Dâmboviţa privind verificarea unor hotărâri judecătoreşti, document prezentat într-o conferinţă de presă a PSD, Maior a spus că "un şef al unei structuri locale a cerut oficial consultarea unor hotărâri judecătoreşti care sunt publice" şi că acest lucru putea fi făcut şi fără o cerere oficială.

"Foştii mei colegi, din păcate, au prezentat acest lucru într-o conferinţă de presă ca şi cum ar fi fost vorba despre o mare conspiraţie realizată în palatul de la Cotroceni, de intruziune în dosarele judecătoreşti, controlul asupra judecătorilor. A fost vorba de o chestiune destul de clară, anume evaluarea unor hotărâri publice, a modului în care ele reflectă o anumită situaţie economică", a afirmat directorul SRI, precizând că în activitatea serviciului intră "legal, şi aspecte economice, securitatea economică a statului".

Întrebatîn legătură cu implicarea SRI în două scandaluri,într-un interval de timp foarte scurt, George Maior adeclarat că serviciul este "mai mult ca niciodatăscos în lumina reflectoarelor şi a opiniei publice"şi că Serviciul Român de Informaţii se află într-o "situaţie specială".

"Nu cred că a mai existat în istoria serviciului o situaţie în care un director să meargă într-o zi cu un briefing la un preşedinte, iar a doua zi să meargă la un alt preşedinte, de data asta unul interimar. Vedeţi, situaţia exterioară serviciului este extrem de complexă. Din păcate, trebuie să constat că trebuie să lupţi pentru această neutralitate",a spus George Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici