Managerul lui Liverpool anunţă că va lua măsuri împotriva lui Suarez: "Nu a fost făcută nicio promisiune, a fost o lipsă totală de respect la adresa clubului"

Managerul FC Liverpool, Brendan Rodgers, a anunţat, joi, că va lua măsuri împotriva atacantului uruguayan Luis Suarez, care a cerut conducerii clubului să fie lăsat să se transfere la Arsenal Londra, şi a precizat că nu i-a promis acestuia că poate pleca la o altă formaţie.

128 afișări
Imaginea articolului Managerul lui Liverpool anunţă că va lua măsuri împotriva lui Suarez: "Nu a fost făcută nicio promisiune, a fost o lipsă totală de respect la adresa clubului"

Luis Suarez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu a fost făcută nicio promisiune, în mod clar şi nici promisiuni încălcate. Clubul şi reprezentanţii săi au avut câteva discuţii şi ştia exact unde se află. Voi lua măsuri drastice şi decisive. A fost o lipsă totală de respect la adresa clubului. Acesta este un dintre cele mai mari cluburi istorice din lume, care i-a oferit totul, absolut totul. Nu cred că în contractul său este o clauză potrivit căreia poate pleca pentru un anumit preţ", a spus Rodgers, citat de Sky Sports.

Brendan Rodgers a afirmat că va lua măsuri împotriva oricărui fotbalist care nu respectă valorile grupării "cormorane". "Este vorba de respect, acesta este singurul lucru pe care îl căutăm. Nu poţi să nu respecţi unul dintre cluburile emblematice ale lumii. Noi avem un standard la Liverpool. Nu va fi niciodată un jucător sau o persoană mai importantă decât clubul. Liverpool este un club cu ambiţii, un club care se luptă să fie cel mai bun, un club căruia te dăruieşti. Asta înseamnă că toată lumea se dăruieşte cauzei de a lupta pentru tricou. Este vorba şi despre demnitate şi de a fi demn faţă de cum discuţi despre club pe teren şi în afara acestuia şi este vorba de unitate. Dacă cineva nu respectă aceste standarde, mă voi ocupa de el", a explicat Rodgers.

Tehnicianul formaţiei engleze a menţionat că din punct de vedere profesional nu are ce să îi reproşeze lui Suarez. "Din punct de vedere profesional, Luis Suarez a dat totul pentru echipă de când am venit eu în club. Acest club i-a oferit lui Suarez tot respectul cuvenit din prima zi în care a păşit aici. Fanii şi coechipierii i-au dat totul lui Suarez, l-au susţinut până pe cele mai înalte culmi", a subliniat Rodgers.

Luis Suarez le-a cerut oficialilor clubului FC Liverpool, într-un interviu acordat miercuri pentru Daily Telegraph şi The Guardian, să-l lase să se transfere la echipa Arsenal Londra, care a făcut o ofertă de 40 de milioane de euro pentru el.

"Sunt acuzat că nu sunt loial clubului şi nu îl respect, dar anul trecut am avut oportunitatea de a mă transfera la un mare club european şi am decis să rămân. Atunci am făcut o înţelegere cu Liverpool ca în cazul în care nu ne vom califica în Liga Campionilor să mă lase să plec. În sezonul trecut am dat tot ce am avut mai bun, dar nu a fost suficient. Acum cer clubului Liverpool să onoreze înţelegerea pe care am avut-o anul trecut. Am 26 de ani şi vreau să joc în Liga Campionilor. Am această posibilitate şi nu vreau să-mi scape", a spus Suarez.

Luis Suarez a fost achiziţionat de FC Liverpool în ianuarie 2011 de la Ajax Amsterdam pentru 22,8 milioane de lire sterline. Internaţionalul uruguayan mai are contract cu Liverpool până în vara anului 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici