Marian Drăgulescu, nemulţumit că Guvernul a suplimentat doar premiile handbalistelor: "Pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern să-mi dea o floare sau o diplomă"

Gimnastul Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri în cadrul Campionatelor Mondiale de la Glasgow, s-a declarat nemulţumit de faptul că Guvernul a suplimentat numai premiile acordate echipei feminine de handbal, care a ocupat locul 3 la CM din Danemarca, nu şi celorlalţi medaliaţi din 2015.

7117 afișări
Imaginea articolului Marian Drăgulescu, nemulţumit că Guvernul a suplimentat doar premiile handbalistelor: "Pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern să-mi dea o floare sau o diplomă"

Marian Drăgulescu, nemulţumit că Guvernul a suplimentat doar premiile handbalistelor: "Pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern să-mi dea o floare sau o diplomă"

Într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, Drăgulescu a afirmat că a fost premiat cu 37.000 de lei, conform legii sportului, pentru argintul mondial, în timp ce handbalistele au primit un premiu de patru ori ori mai mare decât cel prevăzut (14.800 de lei), ajungând la 60.000 de lei pentru bronzul de la CM, printr-o decizie a Guvernului.

"Mie mi se părea corect să fim apreciaţi şi stimulaţi la fel, dar iată că argintul meu nu face cât bronzul handbalistelor. Eu am câştigat medalia la începutul lunii noiembrie şi peste puţin timp s-a produs schimbarea de guvern. Ideea e că pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern sau vreo autoritate locală să-mi dea o floare sau o diplomă. Inclusiv actualul premier a spus că primele sunt inadmisibil de mici şi sunt total de acord cu dânsul, dar nu cerem altceva decât să fim trataţi în mod echitabil. Am tot respectul meu pentru performanţa fetelor de la handbal, le felicit, nu am nimic cu ele, tot ce ne dorim e ca sportivii care au obţinut performanţe la Mondiale în acest an să fie premiaţi la fel", a declarat gimnastul.

El a precizat că a vorbit şi cu alţi medaliaţi cărora nu le-au fost suplimentate premiile. "Da, am vorbit, suntem solidari, şi nu o să o lasăm lucrurile să rămâna aşa. În ianuarie o să mergem pe la toate emisiunile televizate şi o să ne spunem oful. Până la urmă, vorbim de o mână de performanţe, în gimnastică, judo şi scrimă, nu e ca şi cum am da bugetul statului peste cap. Şi-aşa mai suntem puţini sportivi de la care se aşteaptă medalii la Olimpiadă, e păcat ca şi aceia să se simtă frustraţi, nebăgaţi în seamă şi nemotivaţi."

În aceeşi situaţie cu Drăgulescu mai sunt gimnasta Larisa Iordache (bronz la individual compus la CM), judoka Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu (argint la CM de la Astana), echipa feminină de spadă, în componenţa Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu (argint la CM de la Moscova) şi sabrerul Tiberiu Dolniceanu (bronz la CM de la Moscova).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici