Marin Barbu este noul antrenor al echipei Astra Ploieşti - oficial

Tehnicianul Marin Barbu a semnat, miercuri, un contract valabil până la data de 30 iunie 2011 cu gruparea Astra Ploieşti, obiectivul fiind salvarea de la retrogradare.

32 afișări
Imaginea articolului Marin Barbu este noul antrenor al echipei Astra Ploieşti - oficial

Marin Barbu este noul antrenor al echipei Astra Ploieşti (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Marin Barbu va fi ajutat de colaboratorii săi de la Dunărea Giurgiu, Gabriel Diaconu şi Adrian Ene, dar si de fostul secund al italianului Nicolo Napoli, Marius Pârciu.

Directorul executiv al clubului Astra, Costel Lazăr, a declarat că alegerea lui Marin Barbu ca antrenor al echipei prahovene i-a aparţinut patronului Ioan Niculae.

"Barbu a fost alegerea exclusivă a patronului Ioan Niculae, care a avut în faţă o listă cu multe propuneri, majoritatea fiind străini. Barbu este considerat tipul de antrenor care se poate impune imediat în relaţia cu jucătorii. Are experienţa primei ligi, este un tip care poate ţine în mână echipa", a spus Lazăr

Oficialul Astrei a precizat că antrenorului Nicolo Napoli i s-a reziliat contractul din motive disciplinare. "Nu puteam lăsa echipa fără antrenor şapte zile din nouă. Credeţi că mie mi-a fost uşor cand am condus antrenamentele în lipsa colectivului tehnic? Napoli primise deja un avertisment după plecarea de la echipă", a completat Lazăr.

La rândul său, Marin Barbu a afirmat că Astra Ploieşti mai are nevoie de opt jucători pentru a rămâne în prima ligă în sezonul viitor şi de 20 de fotbalişti, pentru a spera la cupele europene. "Astra trebuie întărită cu 20 de jucători pentru atacarea cupelor europene sau cu şapte - opt pentru menţinerea în prima ligă", a subliniat Barbu.

Adunarea Generală a acţionarilor clubului Astra Ploieşti a decis, luni, renunţarea la serviciile antrenorului italian Nicolo Napoli deoarece tehnicianul a părăsit echipa fără permisiunea conducerii.

După disputarea a 28 de etape, Astra Ploieşti ocupă locul 13 cu 30 de puncte, la trei puncte de prima poziţie retrogradabilă, 15, ocupată în prezent de Poli Iaşi.

Marin Barbu, în vârstă de 51 de ani, a mai pregătit formaţiile Foresta Suceava, FC Braşov, Petrolul Ploieşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Poli Iaşi, Juventus Bucureşti, UTA Arad şi Dunărea Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici