Costel Lazăr: Adunarea Generală a acţionarilor a decis renunţarea la Napoli

Adunarea Generală a acţionarilor clubului Astra Ploieşti a decis, luni, renunţarea la serviciile antrenorului italian Nicolo Napoli deoarece tehnicianul a părăsit echipa fără permisiunea conducerii, a declarat directorul executiv Costel Lazăr, care se va ocupa de pregătirea formaţiei.

40 afișări
Imaginea articolului Costel Lazăr: Adunarea Generală a acţionarilor a decis renunţarea la Napoli

Costel Lazăr: Adunarea Generală a acţionarilor a decis renunţarea la Napoli (Foto) din motive disciplinare (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

"În cursul acestei zile a avut loc o şedinţă a Adunării Generale a acţionarilor, în care s-a decis renunţarea la serviciile lui Nicolo Napoli. Este vorba de o problema disciplinară. După meciul cu Craiova, de la Severin, Napoli a plecat în Italia fără acceptul patronului, iar după jocul cu Internaţional s-a întamplat la fel. A motivat că miercuri are înfaţişare în procesul la TAS contra Craiovei, dar sunt lucruri anormale care nu au nimic în comun cu o echipă de prima ligă. Nu era normal ca echipa să rămană fără antrenor în perioada pe care o traversează. Şi secunzii Bussolin şi Ferraris au plecat în Italia, anunţând astăzi că nu au curse de întoarcere", transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce tehnicianul italian a afirmat, în cursul zilei de luni, că nu a fost informat despre demiterea sa, Lazăr a precizat: "Cu Napoli am vorbit personal şi l-am înştiinţat de decizia acţionarilor, am înregistrarea convorbirii."

Costel Lazăr a adăugat că nu ştie până când se va ocupa de pregătirea echipei. "Nu ştiu cât voi pregăti echipa, este o soluţie de moment din cauză că nu am avut o variantă de rezervă pentru postul de antrenor. Căutăm soluţii, deşi este foarte greu să găsim pe cineva care nu a avut contract să stea pe bancă, mai ales în situaţia în care se află Astra acum. La Piatra Neamţ va fi un meci capital pentru noi, în care trebuie să facem orice să nu pierdem. Este în joc viitorul clubului şi al fotbaliştilor. Le-am spus baieţilor că aştept determinare şi sacrificiu!", a afirmat oficialul.

Fost secund al lui Nicolo Napoli, Marius Parciu a fost păstrat în colectivul tehnic al Astrei, unde va fi secundul lui Costel Lazăr. Parciu, care a făcut şi oficiile de translator al lui Napoli, a fost singurul dintre colaboratorii italianului care a participat la antrenamentul de luni. Ceilalţi doi italieni aduşi de Napoli în staful Astrei, Bussolin si Ferraris, au fost absenţi şi ei.

Parciu urmează cursurile Şcolii Federale de Antrenori pentru obţinerea licenţei A şi este legat în continuare de tehnicianul italian: "Eu ii mulţumesc lui Napoli pentru că a avut încredere într-un anonim ca mine. La Piatra Neamţ ne trebuie o descătuşare psihică şi aceeaşi unitate de grup pe care am arătat-o în meciurile bune'', a spus Parciu.

După disputarea a 28 de etape, Astra Ploieşti ocupă locul 13 cu 30 de puncte, la trei puncte de prima poziţie retrogradabilă, ocupată în prezent de Poli Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici