Marius Vizer, românul care a fost ales preşedintele sportului mondial

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer, a fost ales, vineri, la Sankt Petersburg, în funcţia de preşedinte al SportAccord, organizaţia mondială ce reuneşte sub egida sa 107 federaţii sportive.

1080 afișări
Imaginea articolului Marius Vizer, românul care a fost ales preşedintele sportului mondial

Marius Vizer, noul preşedinte al SportAccord (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Marius Vizer a fost ales cu 52 de voturi şi l-a învins pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Rugby, francezul Bernard Lapasset.

Vizer succede în funcţie olandezului Hein Verbruggen.

SportAccord reuneşte sub egida sa 107 federaţii sportive internaţionale. Proiectul românului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care să fie generatoare de venituri substanţiale, din care să beneficieze fiecare federaţie membră, chiar şi cele neolimpice, precum şi alte mecanisme de finanţare a organizaţiei: o Bancă Internaţională a Sportului, o Loterie Internaţională a Sportului şi o Asigurare Internaţională Sportivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici