Max Mosley nu mai candidează la funcţia de preşedinte al FIA

Englezul Max Mosley a anunţat oficial, miercuri, că nu va mai candida la funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism şi l-a desemnat pe Jean Todt ca cel mai bun succesor al său, informează agenţia Datasport.

37 afișări
Imaginea articolului Max Mosley nu mai candidează la funcţia de preşedinte al FIA

Max Mosley nu mai candidează la funcţia de preşedinte al FIA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De când mi-am anunţat intenţia de a nu mai candida, în 24 iunie, am primit sute de mesaje în care mi se cerea să continui. O astfel de susţinere mă măguleşte, dar am decis să nu mai candidez", a spus Mosley în scrisoarea trimisă membrilor FIA.

Englezul şi-a justificat decizia prin faptul că anul viitor va împlini 70 de ani şi doreşte să petreacă mai mult alături de familie.

Mosley a precizat că, din punctul lui de vedere, cel mai îndreptăţit pentru funcţia de preşedinte FIA este Jean Todt: "Este persoana justă pentru a conduce această instituţie. În sporturile cu motor a fost fără dubii cel mai bun manager. Echipele pe care le-a condus au câştigat titluri mondiale în raliuri, a cucerit raliul Paris-Dakar, competiţia de 24 de ore de la Le Mans, iar în ultimii 15 ani a cucerit multe titluri în Formula 1".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici