VIDEO  Maya Gabeira, tânăra care a cucerit valul. Şi-a depăşit propriul record pe cel mai mare val „îmblânzit” de o femeie

  • Maya Gabeira a bătut recordul mondial pentru cel mai mare val pe care a făcut surfing o femeie
  • Ea şi-a depăşit propriul record anul acesta, în Portugalia. Valul a avut o înălţime de 22.4 metri
  • Maya mai avea nevoie de doi metri pentru a depăşi recordul care include şi bărbaţii
1101 afișări
Imaginea articolului Maya Gabeira, tânăra care a cucerit valul. Şi-a depăşit propriul record pe cel mai  mare val „îmblânzit” de o femeie

Femeia care a cucerit valul, Maya Gabeira FOTO igesporte.com

Maya Gabeira este regina valurilor. Brazilianca a reuşit să stabilească un nou record mondial în surfing. S-a pus cu un val de 22.4 metri şi a triumfat.

Maya a stabilit recordul în Praia do Norte din Portugalia iar reuşita ei a fost validată săptămâna aceasta. Măsurarea unui val reprezintă o misiune extrem de dificilă.
Au lucrat împreună echipe de la Universitatea din California, de la WaveCo Science Team şi de la Institutul de Oceanografie. Astfel, Maya a putut să primească vestea bună.
 
  • „Nu mă aşteptam să existe un val mai mare (decât cel de la precedentul record). Am continuat să concurez şi să mă bucur de timpul petrecut în Nazare. Acel val a fost cu adevărat special. Deşi a fost şi terifiant în acelaşi timp”, a spus surfera.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici