McNulty câştigă etapa a 15-a din Giro la sprint, Armirail îşi păstrează poziţia de lider

Americanul Brandon McNulty, de la UAE Team Emirates, i-a ţinut piept lui Ben Healy şi Marco Frigo şi a câştigat etapa a 15-a din Giro d'Italia, duminică, după 195 de kilometri parcurşi între Seregno şi Bergamo.

173 afișări
Imaginea articolului McNulty câştigă etapa a 15-a din Giro la sprint, Armirail îşi păstrează poziţia de lider

Sursa foto: Profimedia

McNulty a pornit contratimpurile cu un sprint perfect sincronizat pentru a-i depăşi pe Healy (EF Education-Easy Post) şi Frigo (Israel-Premier Tech) în ultimii 100 de metri şi a smuls victoria, în timp ce Bruno Armirail de la Groupama-FDJ a păstrat tricoul roz de lider.

"Indescriptibil. Pe ultima căţărare lungă am încercat să plec. Am crezut că cursa mea s-a terminat acolo, deoarece Ben era atât de puternic", a spus McNulty.

"Am recuperat cu ghearele şi m-am odihnit, iar apoi ne-am jucat pe platou. În cele din urmă s-a ajuns la ultima lovitură şi la sprint.

"Ştiam că (Frigo) va veni şi a sfârşit prin a veni exact la momentul potrivit pentru că puteam să ne întoarcem. Am prins curentul de aer şi apoi la 150-200 de metri m-am dus pur şi simplu."

"Indescriptibil. Pe ultima căţărare lungă am încercat să mă duc. Am crezut că acolo mi-am terminat cursa, pentru că Ben era atât de puternic", a spus McNulty.

"Am recuperat şi m-am odihnit, iar apoi ne-am jucat pe platou. În cele din urmă s-a ajuns la ultima lovitură şi la sprint.

"Ştiam că (Frigo) va veni şi a sfârşit prin a veni exact la momentul potrivit pentru că puteam să ne întoarcem. Am prins curentul de aer şi apoi la 150-200 de metri m-am dus pur şi simplu."

Armirail, care a preluat sâmbătă şefia clasamentului general, şi-a văzut distanţa faţă de Geraint Thomas, al doilea clasat, redusă cu 33 de secunde, ajungând la un minut şi opt secunde. Favoritul cursei, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), este al treilea.

Luni este o zi de odihnă în Giro. Etapa a 16-a de marţi este o cursă muntoasă de 203 km, de la Sabbio Chiese la Monte Bondone, cu peste 5.000 de metri de altitudine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici