Meciurile din Liga I se vor disputa vineri, chiar dacă e zi de doliu naţional

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat că meciurile programate, vineri, în Liga I - Farul-Steaua şi Ceahlăul-Gloria Buzău - se vor disputa, chiar dacă în această zi, când vor avea loc funeraliile Patriarhului Teoctist, a fost declarat doliu naţional.

4 afișări
Imaginea articolului Meciurile din Liga I se vor disputa vineri, chiar dacă e zi de doliu naţional

LPF: Meciurile din Liga I se vor disputa vineri, chiar dacă e zi de doliu naţional

Valentin Alexandru a precizat că în calendar nu mai exista nicio dată disponibilă pentru a reprograma meciurile respective, din cadrul etapei a II-a a Ligii I. "Ne-am uitat pe calendar şi nu mai există nicio dată când să putem reprograma meciurile. Apar apoi probleme de televiziune, de rating. Se joacă în trei zile o etapă pentru a nu se întâlni meciuri la aceeaşi oră. Nu mai vând publicitate şi nu-mi mai dau banul mie. De unde să mi-l dea? E o investiţie privată, ar trebui să se înţeleagă. Eu cred că una e una şi alta e alta. Nu punem muzică pe stadioane nu facem veselie mare. Noi mergem la muncă. Problema la noi e să nu se facă 40 de grade să moară fotbaliştii pe stadion", a spus oficialul LPF.

Ministerul Culturii va propune Guvernului adoptarea unei hotărâri prin care ziua funeraliilor Patriarhului Teoctist va fi declarată zi de doliu naţional, urmând ca drapelul României să fie arborat în bernă. Alte măsuri pentru zilele de doliu naţional vor fi menţionate în hotărârea de Guvern, precizează Executivul. De obicei, declararea unei zile de doliu naţional prevede ca posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul în mod corespunzător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici