Medalie de argint pentru echipajul masculin de canoe patru al României la CM

Echipajul masculin de canoe patru al României a câştigat, vineri, medalia de argint pe distanţa de 1000 de metri în cadrul Campionatelor Mondiale de la Szeged, obţinând aceeaşi performanţă ca la ediţia anterioară.

80 afișări

Echipajul României de C4, format din sportivii Gabriel Gheoca, Cătălin Costache, Mihail Simion şi Florin Comănici, a trecut linia de sosire la mare bătălie cu echipajul Ungariei, fiind nevoie de fotofinish, pentru departajare. Tricolorii au încheiat cursa cu timpul de 3:28.071 minute, după Belarus (3:26.703) şi înaintea Ungariei (3:28.113).

Tot vineri, cuplul Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu şi-a păstrat titlul mondial la canoe 500 de metri, cucerind medalia de aur, cu timpul de 1:45.524 minute.

Mihalachi şi Dumitrescu sunt calificaţi şi în finala probei similare pe 1000 de metri (probă olimpică), tot din postura de campioni mondiali, urmând a lua startul sâmbătă, la fel ca alte patru echipaje din delegaţia României (K2 500 metri, la feminin şi masculin, C1 500 metri masculin şi K4 1000 metri masculin).

Prima medalie la CM de la Szeged a fost adusă României, joi, de campionul european Iulian Şerban, aur în proba de K1 200 metri, din cadrul competiţiei de paracanoe, rezervată persoanelor cu dizabilităţi.

Delegaţia României la CM de la Szeged include 15 băieţi şi 9 fete, obiectivele impuse fiind de câştigare a câte unei medalii într-o probă olimpică şi una neolimpică, plus două clasări pe locurile 4-6. Oficialii FR Kaiac-Canoe au declarat înaintea plecării la Szeged că speră şi la patru calificări la Jocurile Olimpice, şansele cele mai mari avându-le sportivii care vor concura în finale la C2 1000 metri, C1 500 metri, K4 1000 metri (masculin şi feminin).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici