Medvedev nu este împotriva coaching-ului din afara terenului, dar crede că va avea un impact redus

Daniil Medvedev, numărul unu mondial în tenisul masculin, a declarat joi că nu se opune propunerii ATP de a permite consultarea antrenorilor din afara terenului, dar rusul a mai spus că nu crede că acest lucru va avea un impact prea mare.

161 afișări
Imaginea articolului Medvedev nu este împotriva coaching-ului din afara terenului, dar crede că va avea un impact redus

Medvedev nu este împotriva coaching-ului din afara terenului, dar crede că va avea un impact redus

Testarea acestei practici, care a început luna trecută, permite unei persoane să dea sfaturi unui jucător, atât verbal, cât şi non-verbal, de pe un scaun desemnat, cu condiţia ca acest lucru să nu întrerupă jocul sau să nu împiedice un adversar.

Testarea acestei propuneri va include şi US Open şi se va desfăşura până la finalul sezonului, la ATP Finals de la Torino, în noiembrie, înainte ca ATP să evalueze dacă va permite acest lucru în viitor în circuit.

Circuitul feminin WTA va testa, de asemenea, coaching-ul în afara terenului.

„În timpul meciului, nu prea văd cum poate ajuta un antrenor", a declarat reporterilor Medvedev, campionul de la US Open. „În alte sporturi există tactica, este atât de importantă.

"Dar, într-un joc de tenis, care poate fi un meci de cinci seturi, antrenorul ţi-ar putea spune: „schimbă-ţi poziţia la retur" sau "loveşte mai mult spre reverul lui", dacă el vede asta din exterior."

Miercuri, americanul Taylor Fritz a declarat că a permite jucătorilor să primească instrucţiuni în timpul unui meci este o „regulă stupidă" care contravine conceptului că tenisul este un sport individual.

Medvedev îl întâlneşte vineri pe Fritz pentru un loc în semifinalele Openului de la Cincinnati, după ce a trecut joi seara de canadianul Shapovalov.

"Să spunem că mâine joc cu Fritz, este prima noastră întâlnire, totuşi ştiu cum joacă el şi el ştie cum joc eu. Nu cred că sfaturile primite mâine de pe teren vor face o mare diferenţă", a declarat rusul.

„Dar, în general, sunt de acord cu asta, aşa cum nu am fost niciodată împotrivă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici