Membru al Comitetului Executiv al FIFA, despre motivele pentru care Qatarul ar putea pierde organizarea Cupei Mondiale

Un membru al Comitetului Executiv al FIFA, germanul Theo Zwanziger, crede că statul Qatar va pierde organziarea Cupei Mondiale din 2022.

132 afișări
Imaginea articolului Membru al Comitetului Executiv al FIFA, despre motivele pentru care Qatarul ar putea pierde organizarea Cupei Mondiale

Membru al Comitetului Executiv al FIFA, despre motivele pentru care Qatarul ar putea pierde organizarea Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu cred până la final că ediţia Cupei Mondiale din 2022 nu va avea loc în Qatar", a declarat fostul preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), într-un interviu acordat Sport Bild Plus.

Zwanziger îşi bazează aceste afirmaţii pe riscul la care sunt supuşi fotbaliştii şi spectatorii din cauza căldurii extreme.

"Medicii spun, şi eu am insistat asupra acestui punct din protocol, că nu pot garanta că o Cupă Mondială se poate ţine vara în aceste condiţii", a continuat oficialul FIFA.

Deşi tehnicile de răcorire a stadioanelor sunt posibile, Cupa Mondială nu presupune numai arene, consideră oficialul. "Există de asemenea suporteri care vin din toată lumea şi care vor fi afectaţi de căldură. Primul incident care va pune în pericol viaţa unei persoane va face obiectul unei anchete. Şi nimeni din Comitetul Executiv nu ar vrea să răspundă pentru asta", a adăugat el.

Ideea unui Mondial organizat iarna este departe de a face unanimitate, potrivit lui Zwanziger

"Cum a spus însuşi Zwanziger, este părearea lui personală", s-a mărginit a răspunde FIFA agenţiei sportive Sid.

Qatarul face obiectul unui val de critici din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului şi a sindicatelor, care denunţă abuzuri şi condiţii grele de muncă pentru lucrătorii străini angajaţi pe şantierele stadioanelor.

Totodată, statul din Golf trebuie să facă faţă acuzaţiilor de corupţie în procesul de atribuire a Cupei Mondiale după ce Sunday Times a susţinut, la începutul lunii iunie, că se află în posesia a mii de e-mail-uri şi a altor documente care atestă plăţi efectuate de Bin Hammam, un fost înalt responsabil al sportului din Qatar, către reprezentanţi ai fotbalului internaţional pentru obţinerea susţinerii candidaturii ţării sale.

Comisia de etică a FIFA urmează să anunţe, la începutul anului 2015, rezultatele unei anchete cu privire la atribuirea controversată a Mondialului din 2018 Rusiei, dar şi a ediţiei următoare Qatarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici