Messi detaliază realitatea crudă a transferului său la PSG şi experienţa neplăcută trăită la Paris

Lionel Messi a vorbit despre realitatea transferului său eşuat la PSG, dar recunoaşte că se bucură de viaţa din Miami alături de familia sa, în timp ce se pregăteşte să îşi conducă noua echipă în finala Cupei Ligii de duminică.

2210 afișări
Imaginea articolului Messi detaliază realitatea crudă a transferului său la PSG şi experienţa neplăcută trăită la Paris

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Lionel Messi, starul lui Inter Miami, a recunoscut că nu a vrut niciodată să se alăture PSG în primul rând, după ce situaţia financiară dificilă a Barcelonei l-a forţat să plece ca jucător liber în 2021.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani s-a străduit să se acomodeze la viaţa din Paris, la fel ca şi soţia sa, Antonela Roccuzzo, şi cei trei copii mici, Thiago, Mateo şi Ciro. Messi nu a reuşit să îşi găsească ritmul său obişnuit de golgheter în sezonul său de debut în Ligue 1, marcând doar de şase ori şi oferind 14 pase de gol, în timp ce PSG a recucerit titlul de campion al Franţei în faţa lui Lille.

În cel de-al doilea şi ultimul sezon, Messi a dat semne de revenire la cea mai bună formă a sa, reuşind să înscrie 16 goluri şi să ofere 16 pase decisive în apărarea titlului din Ligue 1, dar în ambele sezoane, eliminările timpurii din Liga Campionilor l-au făcut să fie criticat, în special de ultraşii lui PSG.

După ce şi-a completat vitrina de trofee cu o victorie la Cupa Mondială în decembrie anul trecut, Messi a decis să caute o nouă provocare la expirarea contractului, iar familia sa a fost în centrul deciziei sale.

Astfel, el a refuzat bogăţiile oferite de Arabia Saudită pentru a se transfera la Inter Miami, unde a dat lovitura, marcând nouă goluri în şase meciuri, performanţă ce l-a făcut să zâmbească din nou - un lucru văzut foarte rar la Paris.

"Plecarea mea de la Barcelona la Paris nu a fost ceva ce mi-am dorit, nu am vrut să plec şi s-a întâmplat de la o zi la alta, de asemenea, mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc rapid cu un loc total diferit atât în oraş, cât şi în sport şi a devenit dificil", a recunoscut cu sinceritate Messi în conferinţa de presă de joi, înainte de finala Cupei Ligii Americii Centrale şi de Nord. "Dar asta este total opusul a ceea ce mi se întâmplă aici, slavă Domnului", a mai spus argentinianul, citat de The Mirror.

Inter Miami a avut un sezon torid înainte de sosirea lui Messi, Sergio Busquets şi, Jordi Alba, dar echipa este pe punctul de a obţine primul său trofeu, duminică. Miami se va confrunta cu Nashville în finala Cupei Ligii, în care Messi şi compania au ajuns cu o serie de şase meciuri fără înfrângere.

"Încă ne acomodăm, suntem în Miami de doar o lună şi jumătate, încă nu avem casa în care vom sta definitiv, deşi ne simţim foarte bine acolo unde suntem", a adăugat Messi.

"Dar mi-a fost foarte uşor să mă adaptez, pentru că am fost convinşi să venim în acest loc, iar oamenii au făcut totul foarte uşor, atât clubul, cât şi fanii şi oamenii pe care îi întâlnesc pe stradă. Oraşul este spectaculos şi îmi permite să trăiesc zi de zi în linişte.

"Copiii vor începe şi ei şcoala în curând şi asta te face şi pe tine să te acomodezi, aşa că, chiar dacă mai avem unele lucruri de făcut, totul a fost mult mai uşor decât am crezut, deoarece schimbarea de la Barcelona la Paris a fost complicată, iar aici a fost total diferit."

După finala Cupei de duminică, Messi va începe să repare campania slabă a lui Inter Miami din Conferinţa de Est a MLS. Clubul se află pe ultimul loc şi la 12 puncte de ultimul loc de playoff cu 12 meciuri rămase de jucat.

"Ar fi incredibil pentru mine şi pentru toţi oamenii care sunt fani, pentru acelaşi club care mizează pe continuarea creşterii şi pe o mare schimbare pentru a fi o echipă de referinţă, câştigarea titlurilor ajută foarte mult şi ar fi impresionant", a spus Messi despre o potenţială câştigare a Cupei Ligii.

"Adevărul este că este foarte frumos modul în care oamenii de la Inter vin la fiecare meci să ne încurajeze. Stadionul a fost mereu plin. Este un club foarte tânăr şi să reuşim să obţinem primul titlu ar fi frumos pentru toţi."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici