Michel D'Hooghe, membru în Comitetul Executiv al FIFA, găsit nevinovat de corupţie

Belgianul Michel D'Hooghe, membru în Comitetul Executiv al FIFA, a fost găsit nevinovat de corupţie în procesul de desemnare a gazdelor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 de Comisia de Etică a forului internaţional.

44 afișări
Imaginea articolului Michel D'Hooghe, membru în Comitetul Executiv al FIFA, găsit nevinovat de corupţie

Michel D'Hooghe, membru în Comitetul Executiv al FIFA, găsit nevinovat de corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii comisiei nu au găsit suficente probe care să sugereze că belgianul de 69 de ani ar fi "încălcat codul de etică" al FIFA, informează BBC.

D'Hooghe, şeful comisie medicale a FIFA şi membru din 1988 al Comitetului Executiv, a negat acuzaţiile că ar fi fost mituit în cadrul procesului de atribuire a Cupei Mondiale din 2018 Rusiei şi a ediţiei următoare Qatarului.

Decizia luată în decembrie 2010 în cazul celor două competiţii a născut numeroase controverse, care s-au soldat cu un raport de 430 de pagini în urma suspiciunilor de corupţie în rândul membrilor Comitetului Executiv ce au votat gazdele turneelor finale.

Comisia de Etică a FIFA l-a găsit nevinovat pe D'Hooghe de patru acuzaţii de corupţie. Astfel, un tablou pe care l-a primit din partea Rusiei a fost considerat "fără valoare comercială", fiind oferit ca "un gest de pritenie".

Nici acuzaţia că ar fi călătorit pe cheltuiala unui stat candidat nu a fost luată în considerare, comisia ajungând la concluzia că FIFA a acoperit costurile respective, deoarece belgianul a făcut deplasările în calitate de şef al comisiei medicale.

Alte două acuzaţii s-au referit la faptul că fiul unui prieten de-al său ar fi beneficiat de oportunităţi de afaceri în Qatar, iar o rudă ar fi primit un loc de muncă în această ţară după votul din decembrie 2010, însă membrii comisiei nu au putut dovedi aceste lucruri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici