Mihai Stoica ar putea afla pe 30 mai dacă va fi eliberat

Fostul manager al echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, ar putea afla în 30 mai dacă va fi pus în libertate, în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va admite contestaţie în anulare formulată de el împotriva deciziei de condamnare la închisoare din dosarul transferurilor.

80 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica ar putea afla pe 30 mai dacă va fi eliberat

Mihai Stoica (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie dosarul vineri, însă a amânat pronunţarea unei soluţii pentru 30 mai.

Fostul manager al Stelei a spus, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, că ajuns să fie "disperat" ca urmare a condamnării din dosarul transferurilor de jucători, precizând că familia sa, respectiv soţia şi fiica, se întreţine din pensiile părinţilor săi.

"Ştiu că justiţia nu are o latură socială, umană, dar condamnarea mea condamnă familia, care trăia aproape în exclusivate din veniturile mele - substanţiale, dar justificate. (...) Familia mea trăieşte din pensiile părinţilor mei de 80 şi 77 de ani", a mai spus Stoica, din boxa condamnaţilor, la judecarea contestaţia în anulare a pedepsei din acest dosar.

Mihai Stoica a mai declarat în faţa instanţei că pedeapsa "a fost dată cu rea-credinţă" şi că se gândeşte chiar să reclame România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

"Nu mi s-a aplicat niciodată legea mai favorabilă. Nu înţeleg de ce acea pedeapsă nu a fost dată cu suspendare. (...) Această instanţă (CAB - n. r.) a ignorat, practic, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ştiind foarte bine că o speţă identică a dat câştig de cauză condamnatului, obligând Italia să plătească despăgubiri. Este indubitabil că voi avea câştig de cauză la CEDO", a subliniat fostul manager al Stelei.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat supărarea că nu a putut viziona ultimul meci de campionat al echipei pe care a condus-o, din cauză că Penitenciarul Rahova nu are în grila de cablu TV postul care a transmis meciul. "Echipa pe care am condus-o a câştigat titlul, iar eu n-am putut să văd meciul (Steaua - Oţelul, disputat marţi - n.r.) la televizor. Peste câteva ore, echipa mea dispută finala Cupei României, iar eu sunt în penitenciar", a spus Mihai Stoica.

În sala de judecată a fost prezentă şi fiica lui Stoica, aceasta sărindu-i în braţe, plângând, la finalul procesului. Iniţial, jandarmii au încercat să o oprească, însă completul de judecători i-au permis să intre în contact cu tatăl său.

Mihai Stoica îşi execută pedeapsa din dosarul transferurilor, de trei ani şi şase luni de închisoare, în regim închis, la Penitenciarul Rahova.

În 14 mai, Judecătoria Sectorului 5 a respins o cerere a acestuia de schimbare a regimului de executare a pedepsei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici