Mikaela Shiffrin îşi adjudecă al patrulea mare Glob de Cristal în Cupa Mondială la schi alpin

Mikaela Shiffrin şi-a adjudecat titlul general al Cupei Mondiale la schi alpin cu două curse înainte de final, după ce a ocupat locul al doilea în ultimul super-G al sezonului, joi, la Courchevel, în Franţa.

193 afișări
Imaginea articolului Mikaela Shiffrin îşi adjudecă al patrulea mare Glob de Cristal în Cupa Mondială la schi alpin

Mikaela Shiffrin/ Twitter

Americanca are un avans incontestabil de 236 de puncte în fruntea clasamentului faţă de a doua clasată, Petra Vlhova din Slovacia, care a terminat pe locul 17 în afara punctelor.

Shiffrin, care are acum patru titluri în Cupa Mondială la general şi trei medalii olimpice, şi-a revenit după o evoluţie dezamăgitoare la Jocurile de iarnă de la Beijing şi a încheiat sezonul în stil mare.

În vârstă de 27 de ani, ea a câştigat în mod neaşteptat coborârea de miercuri pentru a face un pas important spre câştigarea titlului general, pe care şi l-a asigurat cu performanţa de joi.

Ea a terminat la doar 0,05 secunde în spatele câştigătoarei cursei, norvegianca Ragnhild Mowinckel, care a înregistrat timpul de un minut şi 13,68 secunde.

Elveţianca Michelle Gisin a ocupat locul trei, la 0,13 secunde distanţă.

Shiffrin, care a câştigat trei titluri consecutive la general în Cupa Mondială în perioada 2017-19, este acum la egalitate cu compatrioata sa Lindsey Vonn, cu patru, la două distanţă de recordul feminin al austriecei Annemarie Moser-Proell, câştigătoare între 1971 şi 1975 şi în 1979.

Un alt austriac, Marcel Hirscher, deţine recordul cu opt titluri consecutive, în perioada 2012-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici