Mike Tyson, interzis în Noua Zeelandă

Fostul boxer american Mike Tyson, condamnat în 1992 pentru viol, este persona non grata în Noua Zeelandă, au aunţat, miercuri, autorităţile din acestă ţară.

204 afișări
Imaginea articolului Mike Tyson, interzis în Noua Zeelandă

Mike Tyson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tyson era invitat la o gală de caritate şi Guvernul de la Wellington hotărâse iniţial să-i acorde viză de intrare în ţară fostului campion mondial la categoria grea. Dar organizaţia de caritate "Life Education Trust" a renunţat să mai susţină evenimentul, iar autorităţile neozeelandeze au bătut în retragere.

"Dat fiind că «Trust» nu mai susţine evenimentul, am decis să-i anulăm viza", a declarat ministrul Imigraţiei, Kate Wilkinson.

Codul penal neozeelandez interzice fără execepţie intrarea pe teritoriul acestei ţări a persoanelor străine condamnate la mai mult de cinci ani de închisoare. Tyson a ispăşit şase ani de detenţie pentru violarea unei tinere de 18 de ani, în 1991. 

"Această situaţie putea fi interpretată în două feluri: pe de o parte problemele avute de Tyson s-au întâmplat demult, iar pe de altă ele au fost foarte, foarte grave", a adăugat Wilkinson.

Primul ministru John Key s-a declarat şi el împotriva vizitei fostului boxer.

Mike Tyson, 46 de ani, a devenit în 1986, la 20 de ani, cel mai tânăr campion mondial al greilor, o categorie pe care a dominat-o între 1987 şi 1990, însă viaţa sa a fost "pigmentată" cu numeroase scandaluri, printre care închisoare pentru viol, consum de droguri şi bătăi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici