Ministerul Tineretului şi Sportului răspunde acuzaţiilor referitoare la Stadionul Arcul de Triumf lansate de Federaţia de Rugby

  • Ministerul Tineretului şi Sportului a răspuns vineri acuzaţiilor lansate de Federaţia Română de Rugby care susţine că se doreşte naţionalizarea Stadionului „Arcul de Triumf”.
  • Ministerul va continua demersurile şi va permite jucătorilor de rugby să se antreneze pe stadion.
508 afișări
Imaginea articolului Ministerul Tineretului şi Sportului răspunde acuzaţiilor referitoare la Stadionul Arcul de Triumf lansate de Federaţia de Rugby

Ministerul Tineretului şi Sportului răspunde acuzaţiilor referitoare la Stadionul Arcul de Triumf lansate de Federaţia de Rugby

Din comunicatul publicat reiese că MTS nu va opri demersurile şi că, în recent modernizata bază sportivă, se vor putea desfăşura în continuare meciurile şi antrenamentele sportivilor rugbişti, dar în baza unui calendar care va include şi solicitările venite din partea altor sporturi.

Federaţia Română de Rugby (FRR) a lansat joi o serie de acuzaţii şi critici la adresa Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), referitoare la iniţiativa acestuia de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Guvern privind trecerea Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf în folosinta exclusivă a structurii guvernamentale.

MTS a răspuns vineri „controverselor” printr-un comunicat amplu, în care explică motivaţia şi fundamentarea demersului şi din care reiese că va continua acţiunea de trecere în folosinţa ministerului a bazei sportive. MTS precizează în comunicat că recunoaşte tradiţia rugby-ului în acest spaţiu în care au avut loc primele meciuri de rugby din România şi nu-şi doreşte să minimizeze importanţa sau valoarea acestei tradiţii sau ale acestui sport.

Iniţiativa MTS vine în contextul în care „Stadionul “Arcul de Triumf” a fost inclus, alături de alte două obiective, în angajamentul asumat de România pentru EURO 2020, ceea ce a presupus o investiţie uriaşă şi un efort public semnificativ.

De la două miloane de euro, cât valora stadionul la momentul includerii în programul de reabilitare, a ajuns să valoreze peste 30 de milioane, cât a însumat valoarea lucrărilor finanţate de CNI şi MTS, constituindu-se într-o bază sportivă ultramodernă, cu toate facilităţile specifice unui complex de nivel european.

Astfel, MTS consideră că, în baza legilor în vigoare, are obligaţia de a se asigura că bunurile aflate în administrarea sa vor fi utilizate în aşa fel încât acestea să corespundă obiectivelor care au stat la baza fundamentării investiţiilor în infrastructură, finanţate de la bugetul de stat.

În consecinţă, „MTS, ca administrator de drept al Stadionului Arcul de Triumf, obiectiv de interes naţional, doreşte să apere istoria rugby-ului şi să-i asigure pe mai departe condiţiile necesare pregătirii şi activităţii competiţionale” se precizează în comunicat.

Însă, comunicatul mai face referire şi la faptul că în baza sportivă „Arcul de Triumf” se vor putea desfăşura în continuare meciurile şi antrenamentele sportivilor rugbişti, dar în baza unui calendar care va include şi solicitările venite din partea altor sporturi.

„Competiţia sportivă presupune fairplay, iar Ministerul Tineretului şi Sportului doreşte să dea şi altor sporturi şansa de a-şi desfăşura activitatea pe Stadionul Arcul de Triumf”, susţin reprezentanţii MTS, în încheierea răspunsului dat publicităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici