Mircea Lucescu: Am avut siguranţă pentru că naţionala României a jucat bine

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat că a avut siguranţa că echipa naţională a României, pregătită de fiul său Răzvan, va câştiga meciul, din deplasare, cu Lituania, deoarece jocul "tricolorilor" în disputa de sâmbătă a fost unul bun.

12 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Am avut siguranţă pentru că naţionala României a jucat bine

Mircea Lucescu: Am avut siguranţă pentru că naţionala României a jucat bine (Imagine din arhivă; George Filip/Mediafax Foto)

"Am avut siguranţă pentru că echipa României a jucat bine. Sunt trei puncte importante pentru naţionala României, care a arătat o siguranţă în joc. Important este pentru aceşti băieţi că se întorc cu cele trei puncte, deoarece se construieşte o bază pentru o nouă echipă", a precizat antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, la Gsp TV

Mircea Lucescu consideră că cel mai bun jucător român în acest joc a fost atacantul Ciprian Marica, dar i-a remarcat şi pe ceilalţi "tricolori". "Marica a făcut o partidă excelentă. Modul în care a făcut Marica presing este mare lucru. Văd că Răzvan Lucescu a reuşit să-l convingă ca să-şi folosească viteza şi în apărare. De asemenea, şi Ghioane a făcut o partidă bună. Apare foarte mult şi la finalizare ceea ce este mare lucru. Toţi au jucat bine, au făcut câteva erori în defensivă, dar asta s-a datorat şi terenului de joc", a spus Lucescu.

Antrenorul formaţiei ucrainene Şahtior Doneţk consideră că evoluţia bună la echipa naţională a unor fotbalişti din Liga I îi poate motiva şi pe alţi jucători din campionatul intern: "Este o primă selecţie la naţională. Sunt convins că această selecţie va continua. Prezenţa unor jucători din campionatul intern la naţională îi va stimula şi pe alţi jucători din Liga I. Rămâne ca Răzvan să analizeze lucrurile acestea".

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, la Marijampole, cu scorul de 1-0 (1-0), selecţionata Lituaniei, într-un meci contând pentru grupa a 7-a preliminară a Cupei Mondiale din 2010, la debutul noului selecţioner Răzvan Lucescu. Unicul gol al partidei fost marcat de Ciprian Marica, în minutul 38.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici