Mircea Lucescu, după ce a devenit selecţionerul Turciei: An de an fotbalul turcesc şi-a dorit să mă întorc

Mircea Lucescu a acceptat oferta turcilor. Nu i-a preluat pe cei de la Galatasaray sau Beşiktaş, ci va conduce chiar naţionala. Lucescu, în vârstă de 72 de ani, a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Federaţia Turcă şi va primi 2,5 milioane de euro pe an.

1329 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu, după ce a devenit selecţionerul Turciei: An de an fotbalul turcesc şi-a dorit să mă întorc

Mircea Lucescu, după ce a devenit selecţionerul Turciei: An de an fotbalul turcesc şi-a dorit să mă întorc

Tehnicianul român a explicat cum a ajuns pe banca primei reprezentative a Turciei: a primit o ofertă ce nu putea fi refuzată. Nu atât din punct de vedere financiar, cât mai ales din punct de vedere al provocării profesionale.

În ceea ce priveşte naţionala României, Lucescu a lăsat de înţeles că nu ar fi potrivit pentru banca "tricoloră". Mai potrivit pentru acest post ar fi Răzvan, fiul său, a explicat 'Il Luce'.

"Nu pot să spun că e o vorba de o provocare, e o reîntoarcere acolo unde am avut succes şi acolo unde am fost iubit, apreciat. Au trecut 13 ani de când am plecat de la Beşiktaş, an de an fotbalul turcesc şi-a dorit să mă întorc. Nu numai la club, ci şi la echipa naţională.

Acum a fost făcută o ofertă care nu putea să fie refuzată, prin prisma faptului că îmi dă posibilitatea să conduc o echipa naţională în ultimii ani ai carierei mele.

Nu ştiu, eu sunt aici, turcii au venit, au făcut presiuni, au încercat cu Galatasaray. După care a venit echipa naţională. Am încercat să fac o pauză, a fost imposibil. 40 de ani n-am avut o pauză, un an sabatic să-i spunem. De aceea am luat hotărârea să revin pe terenul de joc. Sunt 4 meciuri de disputat în preliminariile Campionatului Mondial, o şansă există, voi încerca să o fructific.

În legătură cu echipa României, eu cred că trebuie să fie preluată de un antrenor tânăr, ambiţios. Avem în momentul de faţă antrenori foarte buni care aşteaptă să fie chemaţi la echipa naţională şi care cred că ar putea să fie o variantă.

Răzvan are drumul lui, cariera lui, modul lui de a se comporta, de a conduce. În niciun caz nu ar putea să devină antrenor secund. Răzvan face parte din categoria antrenorilor tineri ai României, care au acumulat foarte multă experienţă internaţională care ar putea să preia echipa naţională. Au apărut jucători tineri, foarte mulţi joacă în străinătate, asta le deschide un orizont care le permite să evolueaze la cel mai înalt nivel la echipa naţională", a declarat Mircea Lucescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici