Cum a ajuns Simona Halep subiect de discuţie în guvern. Premierul Mihai Tudose: "Râdeam cu câţiva colegi...Le-am zis să schimbăm legea până nu-i încolţeşte ideea asta"

În încercarea de a justifica plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, premierul Mihai Tudose a dat-o drept exemplu pe numărul 2 mondial în tenis, Simona Halep, potrivit ProSport.

697 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns Simona Halep subiect de discuţie în guvern. Premierul Mihai Tudose: "Râdeam cu câţiva colegi...Le-am zis să schimbăm legea până nu-i încolţeşte ideea asta"

Premierul Tudose, speriat de Simona Halep: "Râdeam cu câţiva colegi... Le-am zis să schimbăm legea până nu-i încolţeşte ideea asta"

În cazul în care sportiva din Constanţa ar vrea să facă un copil, indemnizaţia ar fi uriaşă, 85% din venituri, având în vedere că în 2016, Halep a avut venituri din tenis în valoare totală de 4,33 milioane de dolari.

Guvernul României a stârnit un val de reacţii după ce şi-a anunţat intenţia de a plafona indemnizaţia pentru creşterea copilului. Acum, aceasta reprezintă 85% din venituri, însă guvernul vrea să o plafoneze la maximum 1.800 de euro pe lună. În tentativa de a argumenta această plafonare, Mihai Tudose a făcut un exerciţiu de imaginaţie.

Premierul României a dat-o ca exemplu pe Simona Halep, care ar obliga statul să-i plătească 85% din veniturile pe ultimul în, în cazul în care va deveni mamă: ”Astăzi, când stăm de vorbă, indemnizaţia e 85% din salariu. Cineva, acolo, a spus de bun simţ: domnule, nu toţi au salariu, obţin bani din alte venituri, se ocupă cu miniagricultură în jurul casei, omul revinde, are un venit. Apoi, de la asta s-a ajuns la venituri, inclusiv dacă-şi vinde casa.”

Citeşte mai multe pe ProSport

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici