Mircea Lucescu: Modul în care a fost tratat Piţurcă este ruşinos pentru ţară

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, vineri, într-o emisiune televizată, că modul în care a fost tratat selecţionerul Victor Piţurcă de procurorii DNA, care l-au ridicat de la scara avionului la întoarcerea din Austria, este ruşinos pentru România.

12 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Modul în care a fost tratat Piţurcă este ruşinos pentru ţară

Mircea Lucescu: Modul în care a fost tratat Piţurcă este ruşinos pentru ţară (Imagine: Mediafax Foto)

"Ce i s-a întâmplat este o chestie extrem de ruşinoasă pentru ţară. Modul în care a fost tratat este ruşinos. Este ruşinos că antrenorul echipei naţionale a ajuns într-o astfel de situaţie. Şi tot ce se întâmplă cu un astfel de om este judecat pe întreg mapamondul. Fotbalul acum interesează pe absolut toată lumea. Dacă el este vinovat, să se găsească o soluţie şi să se discute cu el în particular, nu la vedere. Pentru că orice acţiune care se face împotriva antrenorului echipei naţionale se răsfrânge asupra prestigiului naţional", a spus Mircea Lucescu la GspTV.

Tehnicianul susţine că acţiunea DNA în cazul lui Victor Piţurcă are legătură cu apropierea campaniei electorale.

"Bineînţeles că ce i se întâmplă lui Piţurcă are legătură cu campania electorală. Ce nu are legătură cu campania electorală? Ce nu are? Indiferent de ce s-a întâmplat, existau atâtea modalităţi să se ia legătura cu Piţurcă. Nu pe aeroport, nu în văzul lumii, nu în văzul camerelor de luat vederi... Asta nu face bine nimănui. Nu a făcut lucruri grave ca să poată fi tratat în aşa fel, are şi el orgoliul lui. Peste tot unde am fost nu există aşa ceva. Numai la noi, numai noi ne punem poalele în cap", a explicat antrenorul formaţiei ucrainene.

Mircea Lucescu a adăugat că oamenii din fotbal sunt vizibili şi vulnerabili şi de aceea pot fi umiliţi mai uşor decât oamenii de afaceri.

"Fotbalul este în prim plan, e la vedere. Succesul aici se schimbă de la o zi la alta. Cu un om de afaceri e altfel, discuţiile se întind pe zece ani şi pe urmă se muşamalizează totul. Cu oamenii de fotbal e foarte uşor s-o faci. Pentru că ei sunt expuşi, sunt în prim plan. Sunt oameni care depind de rezultate, azi sunt mari, mâine sunt mici. Şi e mai uşor să-i manevrezi, să îi umileşti", a spus Lucescu.

Victor Piţurcă a fost adus, joi după-amiază, la DNA, după ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere, pentru a i se prezenta documente din dosarul "valiza".

Antrenorul echipei naţionale şi secundul Ştefan Iovan se întorceau, joi, din Austria, unde au urmărit partida dintre Austria şi Serbia, din cadrul grupei a VII-a a preliminariilor Cupei Mondiale.

Procurorii anticorupţie i-au prezentat, joi seară, lui Victor Piţurcă acuzaţiile în dosarul "valiza", Direcţia Naţională Anticorupţie precizând că învinuirea reţinută în cazul acestuia este de favorizarea infractorului, respectiv a lui Gigi Becali. Selecţionerul a stat la DNA circa o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici