Mircea Lucescu s-a despărţit în mod oficial de naţionala Turciei: Nu sunt nici demis şi nici nu am cerut să fiu demis

Mircea Lucescu (73 de ani) s-a despărţit în mod oficial de naţionala Turciei.

1093 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu s-a despărţit în mod oficial de naţionala Turciei: Nu sunt nici demis şi nici nu am cerut să fiu demis

Mircea Lucescu s-a despărţit în mod oficial de naţionala Turciei: Nu sunt nici demis şi nici nu am cerut să fiu demis

"Il Luce" a vorbit, la câteva ore după anunţul oficial, despre aventura ca selecţioner al naţionalei din "Ţara Semilunei". Antrenorul român spune că n-a fost vorba nici de o demitere, nici de o demisie, ci pur şi simplu şi-a îndeplinit obiectivul pentru care a fost instalat pe banca tehnică.

"Il Luce" spune că turcii l-au adus pe banca naţionalei pentru o întinerire masivă, pe care a şi reuşit-o, susţine antrenorul: ”Vreau să vă spun că nu sunt nici demis, nici eu nu am cerut să fiu demis. A fost o înţelegere foarte clară, eu mi-am încheiat mandatul pentru care am fost chemat acolo. Am construit o echipă tânără, nouă, începe o nouă competiţie acum, eu aveam contractul până în vară. Nu e corect nici din partea mea, din punct de vedere profesional, să încep o competiţie şi după să îl las pe altul. Ştiu ce am păţit şi eu când am preluat. Am avut o discuţie cu preşedintele Federaţiei şi am spus că e mai bine în aceste condiţii, dacă nu se prelungeşte contractul pe toată perioada preliminariilor, e mai bine să mă retrag şi să vină altcineva.

Am preluat o echipă cu o medie de vârstă de 29 de ani, am ajuns la 23. Am avut şi rezultate bune, adică am bătut Croaţia, am bătut în Suedia, am bătut Irlanda, am bătut Iran. Am făcut multe meciuri nule, dar ţinânt cont că e o echipă complet tânără, jucători care din cauza situaţiei existente în fotbalul turcesc, unde pot să joace toţi străinii. Şi duminică am fost la un meci al lui Galatasaray, erau 11 străini, niciun jucător de echipa naţională. Cu toate echipele din Istanbul se petrec aceleaşi lucruri", a spus Mircea Lucescu, potrivit TelekomSport.

Lucescu a vorbit şi despre relaţia pe care a avut-o cu presa turcă şi consideră că a făcut o greşeală când a ales naţionala Turciei: "Nu poţi să beneficiezi de sprijin, pentru că fiecare club mare are o parte a presei. Între ele nu se atacă niciodată, dar când e vorba de echipa naţională, unde nimeni nu o sprijină, toată lumea e pe echipa naţională, acolo pot să se dezlănţuie.

M-am dus cu sufletul. E o mare eroare, o mare eroare. Dar m-am dus şi cu convingerea că se poate face treabă. Şi o să vedem mai departe ce se va întâmpla cu aceşti băieţi”, a mai spus Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici