Mirel Rădoi a anunţat lotul pentru Jocuri Olimpice. Iată echipă cu care va merge la Tokyo

  • Selecţionata olimpică a României se reuneşte pe 30 iunie la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie.
  • Selecţionerul Mirel rădoi a anunţat joi seara componenţa lotului.
570 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi a anunţat lotul pentru Jocuri Olimpice. Iată echipă cu care va merge la Tokyo

Mirel Rădoi a anunţat lotul pentru Jocuri Olimpice. Iată echipă cu care va merge la Tokyo

Echipa de fotbal a României revine la Jocurile după o pauză de 57 de ani. Federaţia Română de Fotbal a anunţat joi seara, în cadrul unui eveniment interactiv, online, cei 20 de tricolori care vor face deplasarea în Japonia.

Din 20 în 20 de minute, pe pagina de Facebook Echipa Naţională a României, artişti şi jurnalişti au anunţat, pe rând, câte unul din tricolorii din lot.

Astfel, echipa României la Tokyo 2020 va fi alcătuit din următorii fotbalişti:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanţa), Mihai Popa (Astra), Ştefan Târnovanu (FCSB);

Fundaşi: Andrei Raţiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo Bucureşti), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanţa), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

Mijlocaşi: Andrei Ciobanu (Farul Constanţa), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franţa), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluţă (Brighton/Anglia);

Atacanţi: George Ganea (Farul Constanţa), George Puşcaş (Reading/Anglia).

Prezenţa lui George Puşcaş în lot depinde de o reconfirmare din partea clubului Reading. De asemenea, din cei 20 de jucători convocaţi, doi vor fi rezerve. Aceştia vor putea fi utilizaţi doar în cazul în care vor exista accidentări printre cei 18 fotbalişti din lot. Selecţionerul Mirel Rădoi urmează să decidă care vor fi cele două rezerve.

Stabilirea lotului a fost o provocare pentru stafful naţionalei. Jocurile Olimpice nefiind programate în perioadă FIFA, cluburile au avut dreptul de a răspunde negativ la convocările jucătorilor. Astfel, din cei 61 de jucători anunţaţi iniţial în lotul extins, România nu ar fi reuşit să alcătuiască un lot complet la această competiţie.

În urma unui demers al FRF, la care s-au aliniat şi alte federaţii naţionale de pe toate continentele, FIFA a permis înlocuirea unor anumiţi jucători din lotul anunţat iniţial. Cu toate acestea, confirmările din partea cluburilor au ajuns greu, motiv pentru care anunţarea lotului s-a făcut doar pe 29 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici