Mitingul organizat de fanii Stelei s-a încheiat fără incidente

Aproximativ 800 de fani ai echipei FC Steaua au participat, sâmbătă, un miting de protest faţă de conducerea clubului din Bulevardul Ghencea organizat de Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS).

27 afișări
Imaginea articolului Mitingul organizat de fanii Stelei s-a încheiat fără incidente

Mitingul organizat de fanii Stelei s-a încheiat fără incidente (Imagine din arhivă; Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Mitingul, desfăşurat în parcarea din faţa caselor de bilete ale stadionului din Bulevardul Ghencea, a durat aproximativ o oră, fără a fi înregistrate incidente.

La mitingul fanilor stelişti au luat cuvântul mai mulţi lideri ai galeriei "roş-albastre" din cele două peluze (Peluza Nord şi Peluza Sud). Au fost amintite nume importante din istroia clubului, Hagi, Lăcătuş şi alţi jucători ce au făcut parte din generaţia care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Suporterii Stelei au scandat împotriva actualei conducerii şi contra finanţatorului Gigi Becali, căruia i-au cerut să vândă clubul. Fanii au dat ca exemplu echipa Unirii Urziceni, la care sunt implicate mai multe persoane ce au tecut pe la formaţia FC Steaua.

De asemenea, liderii ai galeriei şi-au exprimat dorinţa ca mai mulţi fani să se înscrie într-o Ligă a Suporterilor Stelişti, şi dacă se poate, această asociaţie să cumpere acţiuni de la club.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a precizat că la acţiunea de protest iniţiată de suporterii "roş-albaştrii" au luat parte aproximativ 800 de fani.

Protestul fanilor Stelei a început în jurul orei 17.30 printr-un marş cu plecarea din Parcul Moghioroş, într-o coloană bine păzit de forţele de ordine, cu traseul Tricodava, Braşov, Bulevardul Ghencea, oprindu-se la Stadionul Steaua.

Printre bannerele afişate de suporterii Stelei se numără "Mi-e dor de Steaua", "Onoare, deminitate, cuvinte de voi uitate" sau "Istoria de 62 de ani clădită pe valoare nu pe bani".

Marşul de protest, organizat de Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS), a fost autorizat de Primăria Municipiului Bucureşti.

AISS a invitat la acest marş pe toţi suporterii stelişti care nu sunt mulţumiţi de actuala conducere a clubului şi care doresc îndepărtarea actualului finanţator, Gigi Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici