Moartea lui Diego Maradona - Procesul echipei sale medicale a fost amânat din nou

Mult aşteptatul proces al celor opt cadre medicale acuzate de o posibilă neglijenţă care a dus la moartea lui Diego Maradona în 2020, care trebuia să înceapă săptămâna viitoare, a fost amânat până la 1 octombrie de către un tribunal argentinian.

Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Moartea lui Diego Maradona - Procesul echipei sale medicale a fost amânat din nou

Moartea lui Diego Maradona - Procesul echipei sale medicale a fost amânat din nou

Instanţa, care trebuia să judece opt profesionişti din domeniul sănătăţii a căror potenţială neglijenţă ar fi putut juca un rol în moartea lui Diego Maradona, a decis să nu dea curs, "pentru moment", cererii copiilor săi de a transfera trupul fostului star al fotbalului mondial într-un viitor mausoleu, potrivit unei rezoluţii de miercuri, citate de Le Parisien.

Maradona, o icoană în Argentina şi o legendă a fotbalului mondial, a murit la 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de un atac de cord, singur, pe un pat medical într-o reşedinţă din Tigre, la nord de Buenos Aires, unde se afla în convalescenţă în urma unei intervenţii neurochirurgicale pentru un hematom la cap.

În martie 2023, justiţia argentiniană a confirmat în apel viitorul proces al celor opt profesionişti din domeniul sănătăţii, trimişi în judecată în 2022 pentru o eventuală neglijenţă care a dus la moartea lui Maradona. Printre cei opt profesionişti se numără un neurochirurg şi medic curant, un medic clinician, un psihiatru, un psiholog, o asistentă şefă şi asistente medicale. Toţi rămân în libertate.

Inculpaţii contestaseră fie trimiterea lor în judecată, fie acuzaţiile care li se aduc, cele de omor prin imprudenţă. Cu toate acestea, în apel, instanţa a menţinut acuzaţia de „omor prin imprudenţă", infracţiune comisă atunci când o persoană este neglijentă ştiind că aceasta poate duce la deces.

Această infracţiune este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 8 şi 25 de ani.
Procesul a fost amânat până în octombrie.

Miercuri, Camera de Apel a Tribunalului din San Isidro, în provincia Buenos Aires, a decis să „suspende şedinţa prevăzută pentru 4 iunie şi să o reprogrameze pentru 1 octombrie, începând cu ora locală 09:30" (12:30 GMT). Potrivit instanţei, există „o serie de probleme ridicate de diferitele părţi care nu au fost încă rezolvate înainte de începerea audierilor".

Printre acestea, o asistentă medicală, care a declarat de la început că nu a făcut decât să urmeze instrucţiunile medicilor, a cerut să fie judecată separat şi de un juriu din popor. Acest lucru a ridicat, la rândul său, întrebări cu privire la egalitatea de tratament. Având în vedere caracterul tehnic al argumentelor implicate şi timpul necesar, avocatul fiicelor lui Maradona, Dalma şi Gianina, a cerut, de asemenea, o amânare a procesului, pe care instanţa a acceptat-o.

În aceeaşi rezoluţie de miercuri, judecătorul a decis să nu fie de acord „pentru moment, cu transferul rămăşiţelor pământeşti" ale lui Maradona, o cerere făcută în urmă cu câteva săptămâni de fiicele sale şi de fosta sa iubită Veronica Ojeda.

Ideea este de a transfera rămăşiţele fostului număr 10, care se odihneşte într-un cimitir privat din Bella Vista, la periferia oraşului Buenos Aires, în cartierul central Puerto Madero. Scopul este de a crea un mausoleu în care "poporul argentinian şi cetăţenii lumii să poată aduce un omagiu celui care a fost cel mai mare idol al Argentinei".

Judecătorul şi-a bazat decizia temporară pe „eventualele măsuri care ar putea fi necesare" în contextul procesului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici