Monica Seles, în Hall of Fame

Fosta jucătoare de tenis Monica Seles, câştigătoare a nouă turnee de Mare Şlem şi lider al clasamentului mondial 178 de săptămâni la începutul anilor '90, a intrat în Panteonul tenisului (Hall of Fame), cu prilejul turneului de la Newport (SUA).

25 afișări
Imaginea articolului Monica Seles, în Hall of Fame

Monica Seles, în Hall of Fame (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Seles, americancă de origine iugoslavă, acum în vârstă de 35 de ani, a intrat în Hall of Fame împreună cu spaniolul Andres Gimeno, cel mai vârstnic învingător în turneul masculin de la Roland-Garros, în 1972, la vârsta de 34 de ani.

"Este o mare onoare să fiu aici, sunt foarte emoţionată. Niciodată nu mi-am imaginat că voi intra, cândva, în Hall of Fame ", a declarat Seles, cea mai tânără câştigătoare a turneului de senioare de la Roland-Garros, la vârsta de 16 ani şi jumătate, în 1990.

Victorioasă apoi de două ori la US Open (1991 şi 1992), de alte două ori la Roland-Garros (1991 şi 1992) şi de patru ori la Openul Australiei (1991, 1992, 1993 şi 1996), Seles a fost înjunghiată în spate, în anul 1993, în timpul unui turneu de la Hamburg, de către un fan al rivalei sale, germanca Steffi Graf.

Seles a revenit în circuit abia după 27 de luni de la acel moment şi a renunţat la cariera de sportivă profesionistă la începutul anului 2008, după ce a cîştigat 53 de turnee WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici