Mutu vrea să fie campion al Italiei în trei ani

Atacantul Adrian Mutu a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport, că ar dori să câştige titlul de campion al Italiei cu Fiorentina peste trei ani, când îi expiră contractul cu gruparea toscană, subliniind că termenul de şapte ani fixat de antrenor este prea lung.

10 afișări
Imaginea articolului Mutu vrea să fie campion al Italiei în trei ani

Mutu vrea să fie campion al Italiei în trei ani (Imagine: Mediafax Foto)

În deschiderea interviului preluat pe site-ul fiorentina.it, Mutu a povestit că el şi câţiva coechipieri i-au cerut antrenorului Cesare Prandelli să revină asupra estimărilor sale de la începutul anului, potrivit cărora Fiorentina ar putea fi campioană a Italiei peste şapte ani, deoarece mulţi dintre ei ar fi atunci prea bătrâni.

"Vă amintiţi când Prandelli a spus că vrea să aducă titlul la Florenţa în şapte ani. Atunci ce facem eu, Liverani şi toţi cei care suntem aproape de 30 de ani? Atunci am scris pe tabla din vestiar: «Ţie îţi convine termenul de şapte ani pentru că ai o întreagă carieră în faţă, dar nouă nu. Nu ar fi mai bine puţin mai devreme?». Când a văzut Prandelli, am râs copios. Ar fi mai frumos dacă l-am câştiga în trei ani, sau chiar mai puţin", a spus Mutu.

Adrian Mutu a subliniat că Fiorentina va fi şi mai puternică după transferul atacantului Alberto Gilardino, de la AC Milan: "Cu Gilardino am jucat la Parma. El s-a transformat. S-a maturizat, nu mai e puştiul care dădea două sau trei goluri. Cu el vom fi şi mai puternici. La Florenţa va regăsi încrederea şi căldura care poate i-au lipsit în ultima vreme. Apoi, să nu uităm că vorbim despre un campion mondial".

Mutu a precizat că pe final de sezon nu s-a temut niciun moment că, după ratarea calificării în finala Cupei UEFA, Fiorentina va pierde şi locul patru în Serie A, ultimul care asigura prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor în sezonul 2008/2009.

Întrebat dacă Mutu este cel care face din Fiorentina o echipă mare sau invers, internaţionalul român a răspuns: "Toată Fiorentina mă face mare. Colegii mei sunt mari prin disponibilitatea şi răbdarea pe care o au cu unul ca mine. Ei mă fac puternic pentru o mulţime care mă adoră şi pe care o ador".

Mutu a reiterat faptul că vrea să-şi respecte contractul cu Fiorentina, valabil până în 2011. "Nu ştiu dacă la finalul carierei mă voi întoarce să joc un an în România, dar acum nu reuşesc să mă văd plecat de la Florenţa", a punctat Mutu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici