Nadal, interviu după triumful răsunător: „Probabil nu aş fi jucat niciun alt Grand Slam cu accidentarea mea, decât la Roland Garros”

Rafael Nadal a declarat luni într-un interviu acordat pentru Reuters că nu ar fi jucat probabil niciun alt Grand Slam în afară de Roland Garros cu afecţiunea sa cronică la picior, care a necesitat injecţii cu infiltraţii la Paris.

432 afișări
Imaginea articolului Nadal, interviu după triumful răsunător: „Probabil nu aş fi jucat niciun alt Grand Slam cu accidentarea mea, decât la Roland Garros”

Triumful record al spaniolului pe zgura pariziană i-a adus cel de al 22-lea turneu major de simplu masculin, cu un 6-3, 6-3, 6-0 în faţa norvegianului Casper Ruud, şi la pus cu două titluri în faţa lui Roger Federer şi Novak Djokovic, care deţin la rândul lor câte 20.

A fost „cel mai neaşteptat" dintre titlurile sale de la Roland Garros, a declarat Nadal pentru Reuters, luni, după ce a intrat şchiopătând în salonul strălucitor al unui hotel din centrul Parisului.

Întrebat dacă ar fi jucat orice alt Grand Slam cu accidentarea care l-a obligat să facă injecţii pentru a-i amorţi piciorul, Nadal a spus: „Probabil că nu".

„Am trecut prin multe emoţii. Probabil cel mai neaşteptat, cel mai surprinzător titlu şi toate lucrurile pe care a trebuit să le fac pentru a juca la acest eveniment fac ca titlul să fie unul dintre cele mai speciale", a spus jucătorul de 36 de ani.

Nadal a spus că din cauza accidentării, care a însemnat şi faptul că a ajuns la Paris fără niciun titlu pe zgura europeană în 2022, nu era încrezător că va putea lupta pentru Cupa Muşchetarilor.

Nadal: „Fiecare zi e o provocare”

„Bineînţeles că atunci când ajungi cu o pregătire slabă, aşa cum am făcut-o eu, fiecare zi este o provocare, trebuie să-ţi creşti nivelul de tenis în fiecare zi", a explicat el.

Nadal şi-a început în mod tradiţional campaniile pe zgură, în drum spre Roland Garros, cu cel puţin un titlu pe zgură în palmares, dar anul acesta a ajuns în capitala Franţei cu mâna goală.

"Câştigarea acestor titluri îţi oferă un plus de siguranţă dacă vrei să ajungi cel puţin la nivelul de care ai nevoie pentru a te lupta pentru tururile finale", a spus spaniolul.

„De data aceasta, înainte de începerea turneului, nu ştiam dacă voi putea lupta pentru a doua săptămână, aşa că am luat-o pe rând".

Deşi nu exista nicio îndoială că va participa la turneul major pe zgură, dar dacă va fi capabil să lupte pentru titlu era o altă problemă, mai ales că Novak Djokovic, numărul unu mondial, îl aştepta în sferturile de finală.

„Am avut întotdeauna încredere că voi putea juca, deoarece am jucat fără durere în picior, cu un picior amorţit din cauza injecţiilor cu anestezic în nerv", a spus el.

„Dar problema nu este doar jocul, ci şi antrenamentul. Nu m-am gândit niciodată să nu joc aici, dar m-am gândit că va fi foarte greu să fiu competitiv".

Deşi în unele momente a părut sub nivelul fizic cel mai bun, Nadal a reuşit totuşi să îl învingă pe Felix Auger-Aliassime în cinci seturi, în optimi, înainte de a-l învinge pe Djokovic într-un thriller de patru seturi.

Apoi în semifinale, când se afla deja pe teren de mai bine de trei ore, cu spaniolul transpirând ca niciodată, Alexander Zverev a suferit o accidentare ciudată la gleznă care a pus capăt disputei lor, în momentul în care Nadal conducea cu 7-6, 6-6.

Deşi încă nu ştie cum va arăta programul său în următoarele săptămâni, Nadal a fost de acord să se gândească doi ani înainte, când Roland Garros va găzdui Jocurile Olimpice, după Openul Franţei.

Nadal a câştigat ambele titluri, dar dacă va trebui să aleagă între cele două turnee în 2024, Openul Franţei ar fi preferatul său.

„Roland Garros face parte din istoria carierei mele, este cel mai important loc din cariera mea şi, bineînţeles, Jocurile Olimpice sunt cel mai important eveniment din lumea sportului", a spus el.

„Aşa că este dificil de ales, dar posibil ca Roland Garros să fie un pic mai special pentru mine".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici