Nadia Comăneci: Mişcarea olimpică a pierdut o valoare fără egal

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că mişcarea olimpică a pierdut o valoare fără egal în urma decesului preşedintelui de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic, Juan Antonio Samaranch.

185 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Mişcarea olimpică a pierdut o valoare fără egal

Nadia Comăneci: Mişcarea olimpică a pierdut o valoare fără egal (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Încetarea din viaţă a domnului Juan Antonio Samaranch este o pierdere foarte mare pentru sportul şi spiritul olimpic, el fiind recunoscut şi ca cel care a pus bazele Jocurilor Olimpice moderne, militând pentru calitatea competiţiilor şi extinderea ţărilor participante. Prin plecarea lui, mişcarea olimpică pierde o valoare fără egal, un om deosebit, dedicat total sportului, un luptător şi apărător puternic al spiritului olimpic, un caracter care impunea prin simpla sa prezenţă un anumit respect faţă de această lume a performanţei", a spus Nadia Comăneci.

Multipla campioană olimpică a menţionat că l-a cunoscut pe Samaranch în anii '80, primind din partea fostului preşedinte al CIO Ordinul Olimpic "Colanul de Argint" în 1984.

"Personal, l-am cunoscut în anii '80, el fiind cel care mi-a înmânat în 1984 distincţia Ordinul Olimpic "Colanul de Argint" şi la invitaţia căruia am fost prezentă la numeroase evenimente importante ale Comitetului Internaţional Olimpic. Vestea dispariţiei sale este într-adevăr o lovitură pentru toţi cei care iubesc sportul. Fie că l-au cunoscut sau nu personal, fiecare dintre participanţii şi aspiranţii la Jocurile Olimpice au fost atinşi de spiritul, dinamismul şi devotamentul lui Juan Antonio Samaranch. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a completat Nadia Comăneci.

Preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic, spaniolul Juan Antonio Samaranch, în vârstă de 89 de ani, a încetat din viaţă, miercuri, la o clinică din Barcelona. Juan Antonio Samaranch a fost preşedintele CIO în perioada 1980-2001, iar apoi a fost preşedintele de onoare al forului olimpic.

Samaranch, în vârstă de 89 de ani, a fost internat de urgenţă, marţi după-amiază, la spitalul privat din Barcelona pentru insuficienţă coronariană acută.

Fostul preşedinte al CIO a fost internat de mai multe ori în ultimi ani, ultima dată, în octombrie 2009, după ce s-a simţit rău în timp ce se afla la Monte Carlo.

În 2007, Samaranch a fost spitalizat din cauza unor probleme cardiace, iar în 2001 a stat mai mult timp în spital, cu diagnosticul oboseală cronică, după ce a părăsit preşedinţia CIO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici