Naomi Osaka, noul lider mondial în locul Simonei Halep, ar putea reprezenta SUA în competiţiile de tenis

Japoneza Naomi Osaka a câştigat zilele trecute Australian Open şi de luni a devenit oficial noul lider mondial, poziţie ocupată până acum de Simona Halep.

2442 afișări
Imaginea articolului Naomi Osaka, noul lider mondial în locul Simonei Halep, ar putea reprezenta SUA în competiţiile de tenis

Naomi Osaka, noul lider mondial în locul Simonei Halep, ar putea reprezenta SUA în competiţiile de tenis

Tenismena e deranjată de o lege din Japonia care specifică faptul că o persoană poate avea dublă cetăţenie doar până la 22 de ani, după care va trebui să decidă ce ţara va reprezenta.

Mama sa e niponă, tatăl e haitian, iar mare parte din viaţă şi-a petrecut-o în SUA.

Naomi mai are nouă luni la dispoziţie pentru a alege, ea fiind născută la data de 16 octombrie 1997. Totuşi, tatăl ei a declarat acum un an că Naomi va repezenta în continuare Japonia, Federaţia de Tenis din "Ţara Soarelui Răsare" susţinând-o de la început, faţă de cea americană care doar din 2016 s-a interesat de soarta sa.

Dar, presa niponă susţină că Osaka va alege cetăţenia americană. Tenismena nu a făcut niciun anunţ deocamdată privind hotărârea sa, cert fiind că Japonia a primit critici din cauza acestei legi. Totuşi, 27 la sută din ţări nu permit dubla cetăţenie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici