Napoli îl numeşte pe Calzona ca antrenor interimar după demiterea lui Mazzarri

  • Napoli l-a numit pe Francesco Calzona în funcţia de antrenor interimar până la finalul sezonului, după demiterea lui Walter Mazzarri, a anunţat luni seara clubul din Serie A.
  • Mazzarri a devenit al doilea manager demis de la club în acest sezon, după demiterea lui Rudi Garcia în noiembrie.
195 afișări
Imaginea articolului Napoli îl numeşte pe Calzona ca antrenor interimar după demiterea lui Mazzarri

Napoli îl numeşte pe Calzona ca antrenor interimar după demiterea lui Mazzarri

Tentativa lui Napoli de a-şi apăra titlul în Serie A a eşuat odată cu plecarea lui Luciano Spalletti, după câştigarea Scudetto-ului în sezonul trecut, echipa aflându-se pe locul nouă în clasament.

,,Îi mulţumesc lui Walter Mazzarri, un prieten al familiei De Laurentiis şi al lui Napoli, pentru că a sprijinit echipa într-un moment dificil", a declarat preşedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, pe contul său X.

,,El va rămâne în inimile napoletanilor şi în familia noastră. Bun venit înapoi lui Francesco Calzona, care a lucrat deja cu noi atât sub conducerea lui Sarri, cât şi a lui Spalletti".

Calzona a mai fost antrenor secund la Napoli sub conducerea lui Maurizio Sarri şi Spalletti, iar în 2022 a părăsit clubul pentru a prelua funcţia de antrenor al Slovaciei, pe care a ajutat-o să se califice la Euro 2024.

Federaţia slovacă de fotbal (SFZ) a dat permisiunea pentru revenirea temporară a lui Calzona la Napoli, slovacii având două meciuri amicale în martie, împotriva Austriei şi Norvegiei, înainte de turneul din Germania, care începe în iunie.

De când Mazzarri l-a înlocuit pe Garcia, în noiembrie anul trecut, lucrurile au mers din rău în mai rău în a doua sa perioadă la club, după ce anterior a mai condus-o între 2009-2013.

Garcia a fost demis după 12 meciuri de campionat, după şase victorii şi cu echipa sa pe locul patru în clasament, la 10 puncte de liderul Inter Milano. Mazzarri a rezistat, de asemenea, 12 meciuri de campionat, dar a reuşit doar patru victorii, lăsând Napoli la 27 de puncte de primul loc.

Primul meci al lui Calzona va avea loc miercuri, când Napoli va primi vizita Barcelonei, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Campionilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici