Natalia Iocsak, prima femeie care a câştigat o etapă din Campionatul Naţional de Drift

Sportiva din Baia Mare, Natalia Iocsak, a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Drift, care a avut loc în weekend, în faţa a peste 10.000 de spectatori la Arena Naţională, devenind astfel prima femeie care obţine o astfel de performanţă în această disciplină la categoria Pro.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului Natalia Iocsak, prima femeie care a câştigat o etapă din Campionatul Naţional de Drift

Natalia Iocsak, prima femeie care a câştigat o etapă din Campionatul Naţional de Drift

RoDrift a început pentru al treilea an consecutiv sezonul în jurul celui mai mare stadion din România, iar etapa din acest an a dus la start şi un număr record de înscrieri, un total de 74 de piloţi din 5 ţări concurând pentru trofeele de la cele două clase.

După ce sâmbătă, în calificări, cel mai mare punctaj a fost obţinut din nou de Gabi Imre jr, un specialist al circuitului de la Arena Naţională, marea surpriză a venit de la Natalia Iocsak în battle-uri. Cu al zecelea punctaj în calificări, sportiva în vârstă de 20 de ani a avut o evoluţie impecabilă în duelurile eliminatorii şi a trecut, pe rând, de Nikolay Bacharov, Mikloş Laszlo, Yordan Mladenov şi de Imre jr în finală.

Pentru Natalia este o victorie istorică, fiind pentru prima oară, de la debutul ei în drift, când câştigă o etapă la clasa Pro din Campionatul Naţional de Drift. „Este un vis devenit realitate. Mi-am dorit asta de când eram mică, iar acum trăiesc acest vis. Şi gând mă gândesc că acum 4 zile nu ştiam dacă putem lua startul fiindcă aveam probleme tehnice cu maşina. În fiecare zi s-a muncit la maşină, am adormit numai la 3 dimineaţa. S-a simţit şi în calificări că eram obosită, dar astăzi a fost o zi incredibilă, totul a mers perfect”, a spus Natalia Iocsak la finalul cursei.

Finala mică a etapei de la Arena Naţională s-a disputat între doi piloţi din Bulgaria, ambii campioni în Rodrift în ultimii ani, Ivan Ivanov învingându-l pe Yordan Mladenov în duelul pentru locul 3. La SemiPro victoria i-a revenit unui sportiv din Ucraina, Eduard Didenko, acesta câştigând battle-ul final cu românul Cristian Tauru.

Organizatorii au pregătit şi câteva surprize pentru fani la ediţia aniversară de 10 ani a RoDrift. Cascadorii cu maşini realizate de profesionişti, show de drift şi cauciucuri colorate, dar şi o zonă dedicată special copiilor prin care aceştia să înveţe regulile de circulaţie într-un mod distractiv.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 14-16 iunie pe circuitul Transilvania Motor Ring din judeţul Mureş. Anul acesta, sezonul din RoDrift programează un total de 5 etape, celelalte urmând să aibe loc la Cornu (Prahova) pe 13-14 iulie, Transrarău din Suceava (17-18 august) şi Piaţa Constituţiei din Capitală (7-8 septembrie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici