Naţionala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off-ul CM din 2011

Naţionala de handbal masculin a României s-a calificat în play-off-ul Campionatului Mondial din 2011, după ce a învins duminică, la Vantaa, scor 29-26 (15-13), reprezentativa similară a Bosniei-Herţegovina, în ultimul meci din grupa a doua de calificare.

18 afișări
Imaginea articolului Naţionala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off-ul CM din 2011

Naţionala masculină de handbal a României s-a calificat în play-off-ul CM din 2011 (Imagine din arhivă; Cosmin Dan/Mediafax Foto)

România a început în forţă disputa cu Bosnia, 4-1 (min. 5), cu atacuri rapide şi precise, dar şi cu o apărare bine susţinută de portarul Popescu. Bosniacii au replicat cu un joc dur, primind două eliminări, care au permis tricolorilor să rămână în avantaj, 6-9 (min. 18). Susţinuţi de aproximativ 150 de fani din tribune, jucătorii Bosniei au revenit rapid pe tabelă, deşi în inferioritate, 9-9 (min. 20). Partida a avut momente echilibrate, dar trupa lui Vasile Stângă a forţat înaintea pauzei, reuşind să iasă la vestiare în avantaj, 15-13, după o primă repriză în care cei mai buni jucători au fost portarul Popescu (10 intervenţii) şi Sabou (5 goluri).

La reluare, România a marcat de două ori în două minute 17-13, moralul tricolorilor crescând după ce portarul Ionuţ Stănescu a apărat două aruncări de la 7 metri consecutive. Au urmat însă minute de cădere pentru România, care a ratat cinci atacuri la rând, adversarii profitând şi apropiindu-se la 20-19 (min. 42), dar nu pentru mult timp (23-19, min 46). Ultima parte a meciului a fost mai plină de "lupte libere" şi proteste ale bosniacilor decât de handbal, dar tricolorii au profitat de fiecare şansă, impunându-se în derby-ul grupei a II-a, care le-a adus calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial din 2011.

Marcatorii tricolori au fost Sabou 5 goluri, Novanc 4, Toma 4, Jurcă 4, Csepreghi 4, Şania 3, Stamate 2, Ghionea 1, Sadoveac 1, Fenici 1, în timp ce portarul Popescu a avut 18 intervenţii reuşite. Din tabăra adversă s-a remarcat Prse, cu 6 goluri.

Rezultatele turneului de la Vantaa (grupa a II-a de calificare):

România-Marea Britanie 36-27

Bosnia-Finlanda 30-28

Bosnia-Marea Britanie 44-19

România-Finlanda 32-23

Finlanda-Marea Britanie 35-21

România-Bosnia 29-26.

Meciurile din cadrul play-off-ului Campionatului Mondial din 2011 vor avea loc în luna iunie, în dublă manşă tur-retur (12-13, respectiv 19-20 iunie). Tragerea la sorţi pentru play-off va avea loc în 31 ianuarie, la Viena.

Echipa învingătoare se va califica la turneul final al CM din 2011 (Suedia).

La turneul final sunt calificate din oficiu deţinătoarea trofeului Franţa, naţiunea organizatoare Suedia şi echipele ce se vor clasa pe primele trei locuri la Campionatul European, care debutează în 19 ianuarie, în Austria.

La CM din 2009, la care a participat după 14 ani de absenţă, România a ocupat locul 15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici