Nicolo Napoli: Dacă nu era Dinu Gheorghe nu veneam la FC Braşov

Antrenorul Nicolo Napoli a declarat, vineri, la prezentarea oficială, că dacă nu era Dinu Gheorghe, nu ar fi venit la FC Braşov, prezenţa acestuia la echipa braşoveană fiind o garanţie că se vrea performanţă.

11 afișări
Imaginea articolului Nicolo Napoli: Dacă nu era Dinu Gheorghe nu veneam la FC Braşov

Nicolo Napoli: Dacă nu era Dinu Gheorghe nu veneam la FC Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

"Am fost de la început încântat de ideea de a veni la FC Braşov, dar, recunosc, nu cred că ajungeam aici dacă nu era Dinu Gheorghe preşedinte. A fost foarte convingător în a mă aduce şi pentru asta ţin să îi mulţumesc şi să îi promit că voi da totul pentru această echipă. Am avut mai multe oferte, dar am ales Braşovul pentru că este o formaţie de liga I, o echipă bună, bine pregătită şi cu care se lucrează foarte uşor. Pentru acest lucru, îi mulţumesc lui Răzvan Lucescu pentru ce a făcut aici. A reuşit un lucru extraordinar", a declarat antrenorul italian.

Preşedintele FC Braşov, Dinu Gheorghe este convins că alegerea lui Nicolo Napoli pentru banca tehnică a lui FC Braşov este foarte bună. "Sunt convins că vom face treabă bună. Nicolo Napoli este unul dintre antrenorii străini care nu întâmplător a ajuns la Craiova şi a făcut treabă bună acolo. Sunt încrezător în privinţa lui şi a ceea ce poate face el. Prima tatonare în ceea ce îl priveşte am avut-o la meciul pe care Craiova l-a jucat la Braşov şi mi s-a părut deschis. L-am întrebat atunci dacă îi place Braşovul şi a spus că da. A râs şi asta a fost tot. Apoi...am discutat la telefon şi atât. Eu practic astăzi m-am întâlnit cu el faţă în faţă", a spus Dinu Gheorghe.

Noul antrenor al lui FC Braşov şi-a propus ca în sezonul viitor să prindă un loc de Liga Europa. "Cu siguranţă vrem performanţă, asta e clar pentru toată lumea. Vrem cu orice preţ să îmbunătăţim performanţele echipei, şi în acest an să prindem un loc de Europa League. Am mare încredere că putem obţine acest lucru după ce am văzut echipa. E drept, ne mai trebuie un atacant şi atunci am umplut golul din ofensivă", a preciziat Napoli.

Nicolo Napoli a spus că nu va schimba sistemul de joc în acest moment, dar pe parcurs va încerca un sistem 4-3-3, în funcţie de jucătorii pe care îi are la dispoziţie. "Acum m-am gândit să păstrez acelaşi sistem pe care s-a jucat cu Răzvan Lucescu, şi anume 4-4-2, dar este posibil ca în timp să ajungem şi la un 4-3-3".

Antrenorul italian a ţinut să îi răspundă lui Florian Walter, patronul Universităţii Cluj, care a spus despre el că "este lipsit de caracter", pentru că a ales să semneze cu FC Braşov, deşi era în discuţii şi cu gruparea clujeană: "Greşeala lui Walter a fost că m-a anunţat antrenor la Cluj înainte ca eu să semnez vreun contract. Eu am fost fair-play şi am anunţat pe toată lumea că mai discut şi cu alte echipe, deci nu înţeleg unde a fost problema. Vreau să îi spui lui Florian Walter un singur lucru, că dacă Nicolo Napoli îşi dă cuvântul, atunci şi-l respectă. Nu mi-am dat cuvântul că merg la Cluj".

Nicolo Napoli a semnat un contract pe un an, cu opţiune de prelungire încă unul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici