Nike, dispusă să plătească 600 de milioane de dolari pentru prelungirea contractului cu Manchester United

Compania americană de echipament sportiv Nike este pregătită să plătescă "600 de milioane de dolari (440 de milioane de euro) pe zece ani" pentru a-şi continua parteneriatul cu clubul englez de fotbal Manchester United, care expiră în 2015, a scris, vineri, Wall Street Journal.

81 afișări
Imaginea articolului Nike, dispusă să plătească 600 de milioane de dolari pentru prelungirea contractului cu Manchester United

Nike, dispusă să plătească 600 de milioane de dolari pentru prelungirea contractului cu Manchester Utd

Sponsor al formaţiei engleze din 2002, Nike speră să-şi păstreze parteneriatul cu una dintre cele mai populare echipe din lume, în ciuda unui sezon dezamăgitor avut de formaţia din Manchester.

United a terminat ediţia de campionat 2013/2014 pe locul 7 şi a ratat pentru priuma dată din 1990 participarea în cupele europene.

Actualul contract dintre Nike şi Manchester United a fost încheiat pe 13 ani, cu o valoare de 510 milioane de dolari şi expiră la finalul sezonului 2014/2015.

Germanii de la Adidas şi americanii de la Warrior Sport (New Balance), ultimii sub contract cu FC Liverpool, sunt de asemenea dispuşi să se alăture celui mai titrat club englez, a adăugat Wall Street Journal.

În ciuda rezultatelor slabe, Manchester United şi-a sporit profitul net pe primul trimestru al anului, cu 26 la sută, la circa 13,5 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici