Noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, de 7.300 de locuri, finalizată în proporţie de 95 la sută

Noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, cu o capacitate de 7.300 de locuri şi care poate fi mărită la 10.000 de locuri pentru concerte, este finalizată în proporţie de 95 la sută, iar miercuri a fost testat sistemul video box, unic în România.

495 afișări
Imaginea articolului Noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, de 7.300 de locuri, finalizată în proporţie de 95 la sută

Noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, de 7.300 de locuri, finalizată în proporţie de 95 la sută (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Lucrările la noua sală clujeană sunt finalizate în proporţie de 95 la sută, iar miercuri, a fost testat şi sistemul video box, care a costat aproximativ 190.000 de euro. Potrivit informărilor primăriei clujene, spectatorii vor putea urmări pe video box imagini proiectate în HD, element ce nu mai există în acest moment în România decât la Naţional Arena.

În prezent, la sala clujenă se lucrează la finisaje, lucrările intrând în linie dreaptă pentru recepţia acestora din 15 septembrie. Sala va avea 7.300 de scaune a căror montare a început deja, dar la concerte capacitatea sălii va creşte la 10.000 de locuri graţie unei tribune retractabile.

"Din ce am văzut astăzi, am certitudinea că nu vor fi întârzieri şi, mai mult, prin sistemele instalate şi suprafeţele de joc omologate internaţional, cred că municipiul Cluj-Napoca va avea în scurt timp cea mai bună infrastructură sportivă din ţara noastră. Mai sunt trei săptămâni până la demararea procedurilor de recepţie, iar lucrările sunt finalizate în proporţie de circa 95%. Sistemul video box, fabricat în Europa, a fost instalat şi testat, poate fi controlat wireless, transmite imagini HD şi este unul dintre elementele spectaculoase ale noii săli, care va fi folosit atât la competiţiile sportive, cât şi în cadrul evenimentelor care se vor organiza aici", a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, miercuri, după o vizită la noua sală.

Sala Polivalentă va putea găzdui meciuri şi antrenamente pentru o varietate foarte largă de sporturi, de la karate, scrimă, aikido sau judo şi până la baschet, handbal, tenis sau gimnastică.

Inaugurarea noii construcţii va avea loc în 31 octombrie cu concertul artistului James Blunt.

Valoarea investiţiei la Sala Polivalentă este de aproximativ 88 milioane lei, cu TVA, şi include şi un parking de 445 de locuri.

Noua sală se află în vecinătatea Stadionului "Cluj Arena" şi la circa 500 de metri de Sala Sporturilor "Horia Demian", cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formează un complex sportiv unic în România, care poate găzdui în viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale pentru diferite sporturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici