Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat în optimi la US Open

Tenismenii Novak Djokovic şi Rafael Nadal au avansat, sâmbătă, în optimi la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, după ce au trecut de Mikhail Youzhny, respectiv Andrey Kuznetsov.

398 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat în optimi la US Open

Novak Djokovic

Sârbul Novak Djokovic (locul 1 în clasamentul mondial) a profitat de abandonul rusului Mikhail Youzhny (poziţia 61 ATP), la scorul de 4-2 în primul set, după 32 de minute de joc. Youzhny, în vârstă de 34 de ani, a reclamat probleme la picior şi avea dificultăţi vizibile de deplasare în teren.

Djokovic, campion en-titre la Flushing Meadows, nu a jucat niciun minut în turul doi, întrucât cehul Jiri Vesely (49 ATP) s-a retras înainte de confruntare din cauza unei accidentări la antrebraţ. Sârbul s-a confruntat de asemenea cu o problemă la încheietură în ultimele luni, dar este vizibil nemulţumit de faptul că nu a jucat mai mult până acum la US Open.

"Este greu să-mi găsesc cuvintele. Nu cred că am mai trecut printr-o astfel de situaţie până acum. Ştiam că Mikhail va începe meciul fiind accidentat. O să revin pe terenul de antrenament imediat după ce termin aici. Îmi pare rău pentru spectatori că n-au putut să vadă un meci întreg. Voi încerca să aduc toate lucrurile pozitive în următoarele meciuri. Cred că am început cu o intensitate bună aici la US Open şi voi încerca să rămân la acelaşi nivel în meciul următor", a declarat Djokovic după meci, citat de BBC.

În optimile competiţiei americane, Novak Djokovic va juca împotriva britanicului Kyle Edmund (locul 84 ATP), cel care a produs una dintre surprize şi l-a eliminat pe americanul John Isner (al 21-lea jucător al lumii), scor 6-4, 3-6, 6-2, 7-6 (5). În primul tur, Edmund (21 de ani) a reuşit un alt rezultat surprinzător, învingându-l pe francezul Richard Gasquet (locul 15 ATP) în minimum de seturi.

În penultimul meci al zilei pe arena Arthur Ashe, spaniolul Rafael Nadal (locul 5 ATP) a câştigat lejer meciul împotriva rusului Andrey Kuznetsov (47 ATP), scor 6-1, 6-4, 6-2, după două ore. Nadal, dublu campion la US Open, nu a pierdut niciun set în acest an şi a stat destul de puţin timp pe teren.

În optimile de finală, Rafael Nadal (30 de ani) îl va înfrunta pe francezul Lucas Pouille (25 ATP), care l-a învins în turul trei pe spaniolul Roberto Bautista Agut (17 ATP), scor 3-6, 7-5, 2-6, 7-5, 6-1. Nadal şi Djokovic se află pe aceeaşi parte de tablou şi s-ar putea întâlni în finală.

Vineri, în turul trei la US Open, s-au înregistrat următoarele rezultate pe tabloul masculin de simplu:

Jo-Wilfried Tsonga (Franţa, 11 ATP) - Kevin Anderson (Africa de Sud, 35 ATP) 6-3, 6-4, 7-6 (4)

Marcos Baghdatis (Cipru, 44 ATP) - Ryan Harrison (SUA, 120 ATP) 6-3, 7-6 (4), 1-6, 6-1

Jack Sock (SUA, 27 ATP) - Marin Cilic (Croaţia, 9 ATP) 6-4, 6-3, 6-3

Gael Monfils (Franţa, 12 ATP) - Nicolae Almagro (Spania, 48 ATP) 6-4, 6-2, 6-4

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici