Numele lui Corpodean apare în stenograma discuţiilor lui Penescu cu Făcăleaţă şi Prunea

Numele arbitrului Sorin Corpodean apare în stenogramele convorbirilor telefonice dintre finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, directorul din cadrul FRF, Florin Prunea şi directorul Pic, Liviu Făcăleaţă, din cazul mitei din fotbal, investigat de procurorii anticorupţie.

30 afișări
Imaginea articolului Numele lui Corpodean apare în stenograma discuţiilor lui Penescu cu Făcăleaţă şi Prunea

Numele lui Corpodean apare în stenograma discuţiilor lui Penescu cu Făcăleaţă şi Prunea

Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, dintre Penescu şi Prunea, difuzată, vineri, de Realitatea TV, finanţatorul FC Argeş l-a întrebat pe Prunea în legătură cu arbitrul meciului de la Vaslui.

"P.G.C: Până acum la Vaslui... Nu ştiu. Să nu mă facă cine o fi acolo. Să-i spui să-şi vadă de treaba lui, că oricum...

P.F: Păi unul FIFA bănuiesc că o să fie, că e meci... Nu?

P.G.C: O să-mi fie frică, da, Mi-e frică.

P.F: Vrei să îţi spun eu care ar fi cel mai bun arbitru acolo? Corpodean.

P.G.C: Corpodean, nu?

P.F: Pe cuvântul meu de onoare. (rezultă că inculpatului Penescu Gheoghe Cornel îi este sugerat că se poate interveni la inculpatul Corpodean Sorin, pentru a fi favorizată echipa sa).

P.G.C: Păi da asta trebuie... Ce? Îl deleg eu?

P.F: Păi da nici eu nu îl deleg , aia e! Tu cred că ai putea să-l delegi mai repede ca mine.

P.G.C: Nea Costică e prieten cu ăla de la Vaslui?

P.F: Bă, nu e. Îi e frică de el, dar nu e, să ştii. Nu e. Acela-i e cu Crăciunescu. Amândoi sunt. S-au împăcat, sunt tovarãşi de frăţie.

P.G.C: Ştiu, dă-i dracu! Hai, bine. Mersi, Florinele!

P. F: Bine Cornele. Hai!

P.G.C: Sã trăieşti!

P.F: Te pup! Numai bine! Ciao! Pa!"


Într-o altă discuţie, din 22 decembrie 2008, dintre Penescu şi Liviu Făcăleaţă, finanţatorul FC Argeş îi spune angajatului său să-i dea un cadou arbitrului meciului cu FC Vaslui, respectiv lui Sorin Corpodean.

"P.G.C: Ia încearcă şi ia legãtura cu ăsta de a fost la Vaslui... să-i dai şi tu un cadou.

F.L.I: Ăă...Aha! Da, gata! Da da.

P.G.C: Da, cu Corpodean.

Realitatea TV prezintă şi o altă discuţie, din 24 decembrie 2008, dintre Făcăleaţă şi Penescu:

"Făcăleaţă Liviu Ilie (F.L.I.): -E... ok, mai sunt... mici probleme, da e ok! (rezultă că învinuitul Corpodean Sorin a primit suma de bani şi a acceptat propunerile de a favoriza pe viitor echipa FC ARGEŞ)

Penescu Gheorghe Conel (P.G.C.): -Terminaşi cu el, nu?

F.L.I.: -Da... e, uşor-uşor, relaţia e...

P.G.C.: -I-ai zis de treaba aia de acolo?

F.L.I.: -Nu, că nu vrea să vorbească.

P.G.C.: -De ce?

F.L.I.: -A zis: Nu vorbim nimic acum. Vorbim... aşa zic, mă, oricum eu trebuie să...

P.G.C.: -Păi da' de ce să nu vrea?

F.L.I.: -Ă... ce ştiu eu, l-am lăsat un pic, mă, zic, oricum te sun dimineaţă... înainte oricum, şi vorbim, îţi dai seama că... să-mi dai într-un fel sau altul... nu, înainte eu nu vorbesc nimic... las că ştiu eu ce să fac, las' că, aşa... mă, trebuie să te anunţ! Îţi mai spun eu mai mult, dar per total relaţia e ok, am fost acasă... (şi din această convorbire rezultă că învinuitul Făcăleaţă Liviu Ilie a fost la locuinţa inculpatului Corpodean Sorin, ocazie cu care i-a înmânat suma de 15.000 dolari şi bunurile, urmând ca pe viitor să discute fiecare meci în parte- potrivit materialului citat).

P.G.C.: -Bine, ok.

F.L.I.: -E ok!... bine...

P.G.C.: - Pa, pa!".


Din cercetări s-a stabilit faptul că în data de 24 decembrie 2008, inculpatul Făcăleaţă Liviu Ilie i-ar fi dat suma de 15.000 de dolari inculpatului Corpodean Sorin, în data de 12.03.2009, anterior disputării meciului FC Braşov - FC Argeş Piteşti (din 15.03.2009), inculpatul Făcăleaţă Liviu Ilie l-a contactat telefonic pe inculpatul Corpodean Sorin, desemnat să arbitreze meciul respectiv.

De asemenea, este prezentată stenograma unei discuţii din 12 martie 2009, dintre Corpodean şi Făcăleaţă:

"C.S.: -Da.

F.L.I.: -Alo! Salut Sorine! Ce faci?

C.S.: -Bună! Îs la masă...

F.L.I: - A...! Poftă bună! Ce mai faci? Toate bune?

C.S. - Da.

F.L.I: - OK. Nimic. Te-am sunat să te salut.

C.S.: - Da.

F.L.I - Şi să fim sănătoşi.

C.S: - Da.

F.L.I: - Păi ştii cum e?

C.S.: . Toată lumea. Toată lumea suntem.

F.L.I: - Asta e! Da.

C.S.: - Bine.

F.L.I: - Să ne vedem sănătoşi. Să fie...

C.S.: - Bine.

F.L.I: - Mai bine ca... La anu...

C.S. - Sănătate!

F.L.I.: - Sănătate! Numai bine!"


Potrivit materialului citat această discuţie vine să confirme faptul că în realitate, la data de 24 decembrie 2008, Făcăleaţă Liviu Ilie i-ar fi remis suma de 15.000 de dolari inculpatului Corpodean Sorin. Apărarea acestuia din urmã în sensul că Făcăleaţă Liviu Ilie s-ar fi deplasat pe 24 decembrie 2008 la domiciliul său, numai pentru a-l saluta, ar fi neserioasă, se apreciază în document, în care se adaugă că aceasta este şi în contradicţie totală cu probele administrate în cauză. Faptele inculpatului Corpodean Sorin întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită prevăzute şi pedepsite de art.254 C.pen.rap. la art.5 şi 6 din Legea 78/2000.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, precum şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici