Obreja vrea să se adreseze Tribunalului de la Lausanne

Preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, suspendat de forul mondial (AIBA) din funcţia de delegat tehnic la Jocurile Olimpice de la Beijing, pe motiv de "posibile tentative de manipulare" a arbitrilor, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

12 afișări
Imaginea articolului Obreja vrea să se adreseze Tribunalului de la Lausanne

Obreja vrea să se adreseze Tribunalului de la Lausanne (Imagine: Mediafax Foto)

"M-au suspendat, m-au scos din hotel, cu adresa din 22 august, din aceeaşi zi în care eu, seara, am organizat conferinţa de presă. Au procedat ca nişte nazişti, m-au executat pe loc. În adresă mi-au cerut să părăsesc şi Beijing-ul. Nişte cretini. Eu asta le-am şi spus. M-am dus la ei în birou şi le-am spus că sunt nişte tâmpiţi. Cum pot ei să-mi ceară mie să plec din Beijing? Nu numai că nu voi pleca, dar chiar voi sta o zi în plus, ca să le arăt că nu plec când vor ei. Mi-au retras şi acreditarea, ca să stau departe, să nu mai pot vorbi. Acesta este interesul lor. Îi chem eu la Tribunalul de la Lausanne şi le voi cere eu explicaţii de ce m-au executat fascist", a afirmat Obreja, după ce a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Box.

Rudel Obreja prezent la Jocurile Olimpice de la Beijing în calitate de delegat tehnic al turneului de box, a fost suspendat de către AIBA "pentru posibile tentative de manipulare" la meciurile de box de la JO-2008, a anunţat forul internaţional în cadrul căruia românul deţine funcţia de vicepreşedinte.

AIBA susţine, într-un comunicat de presă, că cel care a încercat să influenţeze arbitrii este de fapt Obreja, motiv pentru care a fost suspendat şi va compărea în faţa instanţelor disciplinare ale forului mondial. AIBA a precizat că încă din urmă cu două luni au apărut informaţii privind un posibil scandal care ar urma să izbucnească la JO-2008, implicând oficiali din cadrul forului mondial, de aceea a fost pus la punct un plan în mai multe etape. "Când situaţia a devenit prea serioasă, AIBA a prevenit şi Comitetul Internaţional Olimpic, aceasta din urmă desemnând un observator independent", se menţionează în comunicat.

Rudel Obreja se aşteaptă să fie suspendat şi din funcţia de vicepreşedinte al AIBA. "Cu siguranţă că mă vor suspenda şi din funcţia de vicepreşedinte al AIBA. Se vor acoperi de nişte hârtii pe care le vor trimite la comisiile lor de disciplină, vezi Doamne independente, dar care tot de ei sunt numite. Asta vor face, dar de-aia nu mai pot eu. Au pixul şi hârtia în mână şi ei asta o să facă, măgării. Dar măgăriile astea nu vor rămâne fără ecou, că după ce ei fac tot ce fac, eu mă duc la Lausanne cu documentele astea. Nu am de gând să îi las să scape. Au făcut atâtea nenorociri şi acum tot eu sunt ăla vinovat?!", a menţionat Obreja.

Preşedintele FRB consideră "hilare" acuzaţiile care i se aduc. "Au schimbat arbitrii la două sute de meciuri. Păi eu i-am mituit pe toţi, ce dracu? Dar de ce nu m-au dat afară dacă am făcut aşa ceva? E clar că sunt încolţiţi. I-am luat prin surprindere şi n-au ştiut să reacţioneze. O să îi coste însă. Ce să urmărească de acum două luni? Eu n-am avut nici cea mai mică tangenţă cu selecţia arbitrilor pentru JO-2008, care s-a făcut în urmă cu şase luni, sau habar nu am când. Eu n-am avut niciun fel de contact cu comisiile astea, ei le-au făcut de capul lor. Ei au făcut totul de capul lor, iar acum spun că eu sunt de vină. Ei au avut toate pârghiile în mână, ei au făcut totul", a afirmat Obreja.

Oficialul Federaţiei Române de Box a adăugat că după conferinţa de presă de vineri s-a mutat la un alt hotel din Beijing şi se va întoarce în ţară în 26 august, împreună cu delegaţia României la JO-2008. Obreja a plecat la Beijing separat de delegaţia României, costurile deplasării fiind suportate de AIBA, deoarece oficialul român a fost prezent în China în calitate de delegat tehnic al competiţiei de box.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici