Olivier Dacourt: Jucătorii echipei Standard s-au eliberat după plecarea lui Boloni

Fostul jucător al echipei Standard, Olivier Dacourt, a declarat că odată cu plecarea de la conducerea tehnică a formaţiei belgiene a antrenorului Ladislau Boloni, jucătorii s-au simţit eliberaţi şi acum campioana Belgiei are rezultate din ce în ce mai bune, informează cotidianul La Derniere Heure.

13 afișări
Imaginea articolului Olivier Dacourt: Jucătorii echipei Standard s-au eliberat după plecarea lui Boloni

Olivier Dacourt: Jucătorii echipei Standard s-au eliberat după plecarea lui Boloni (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Dacourt, care şi-a reziliat la 9 februarie contractul cu Standard, a precizat că nu ştie dacă criticile sale dure la adresa lui Boloni, pronunţate imediat după plecarea de la echipă, s-au numărat printre cauzele demisiei tehnicianului român de la formaţia din Liege, la 10 februarie.

"Este o coincidenţă... cred. Standard are rezultate din ce în ce mai bune şi jucătorii se simt eliberaţi. Dacă plecarea mea i-a scutit pe fotbalişti de o povară, atunci cu atât mai bine. Sunt fericit. Am spus ceea ce am crezut. Scopul a fost să vorbesc în numele întregului grup, deoarece am înţeles că era dificil pentru alţii să o facă. Erau lucruri pe care toată lumea trebuia să le ştie. Pentru că fiecare poate spune ce vrea, dar rezultatele nu mint", a precizat jucătorul francez, într-un interviu acordat cotidianului belgian

Olivier Dacourt a declarat, la 9 februarie, că motivul pentru care a plecat de la formaţia belgiană este tehnicianul român Ladislau Boloni, pe care l-a numit "unul dintre cei mai neînsemnaţi antrenori pe care i-a avut".

Dacourt a adăugat că o altă cauză care l-a făcut să plece de la Standard a fost aceea că regulile de la echipă nu erau aceelaşi pentru toţi jucătorii: "Am venit în Standard, pentru că Boloni m-a chemat. Pentru mine, nu a fost importantă partea financiară, ci aventura umană. Am vrut să-l cunosc pe Lucien D'Onofrio, pentru că lucrul pe l-a făcut el la Standard, este enorm. El a construit un club mare. Am vrut să văd modul în care aceasta a lucrat şi am venit să ajut la evoluţia jucătorilor tineri. Acest lucru era în inima mea. Totuşi, din momentul în care nu a mai existat nicio relaţie umană, nicio plăcere şi niciun respect, am preferat să plec. Erau o mulţime de lucruri mici de zi cu zi care mă deranjau. La nivelul înalt, trebuie să fii super riguros. Erau reguli, dar în ceea ce priveşte punctualitatea,... nu se respectau. În plus, regulile nu erau aceleaşi pentru toată lumea".

Ladislau Boloni şi-a prezentat, la 10 februarie, demisia din funcţia de antrenor al echipei Standard Liege. Înţelegerea dintre cele două părţi a fost reziliată pe cale amiabilă. După demisia lui Boloni, conducerea tehnică a formaţiei Standard a fost preluată de Dominique D'Onofrio.

Dacourt, în vârstă de 35 de ani, semnase, în septembrie 2009, un contract valabil până în iunie din postura de jucător liber după ce plecase de la Fulham. Format la Strasbourg (1992-1998), Olivier Dacourt a fost convocat de 21 de ori în echipa Franţei în perioada 2001 - 2004. El a mai jucat la Everton, Lens, Leeds, AS Roma, Inter Milano şi apois Fulham.

La Standard, francezul a evoluat în doar opt meciuri, din care trei ca titular.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici